Buna ziua,sant angajat la o regie din Bucuresti ,am fost pus in situatia de a nu putea lucra din cauza unui sindicat care a considerat ca administratia regiei nu le face pe plac si a instigat oameni la greva eu fac parte din alt sindicat care mutual sa aliat cu acel sindicat grevist.dupa consumarea evenimentului m-am ales cu o penalizare de 10%pe trei luni si cu o zi nemotivata ce pot face? ca in cazul in care contest acea penalizare voi fi urmarit si se stie ca"cine nu munceste nu greseste"voi fi ars si dat afara! Liderul de sindicat a promis oamenilor ca va da banii de pe urma penalizarilor inapoi la oameni! in situatia data ramai cu penalizarea doar in fisa personala la angajator si cu frica de a nu mai gresi timp de 1 an. va intreb acel LIDER poate fi acuzat de instigare a maselor,abuz de functie , manipulare e.t.c? VA MULTUMESC .
Participarea la greva este libera. Nimeni nu poate fi constrans sa participe la greva sau sa refuze sa participe. ... prin urmare, nu cred ca cineva va constrans sa partcipati la greva ... daca doriti contestati in instanta decizia de sanctionare ... potrivit Codului Muncii, sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
Cand ma pot pensiona ?
TU
Sunt nascut in 29 07 1952 ,lucrez din 15 09 1969 , am grupa a II-a 30 ani si 3 luni . Mentionez ca din 17 08 2004 am ideplinit functia de Lider Sindical ... (vezi toată discuția)