avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Apartament bun propriu vandut in 2000 cu 70 milioane, aceasta suma a fost investita in constructia unei case.Care este modalitatea de calcul al evaluatorilor care m-ar avantaja pt. a obtine o cota marita in partaj judiciar ?
Sotul primeste in 2001 o suma de la parinti echivalent a 9000 de marci in doua transe.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:22, 5 Septembrie 2011
cat a costat constructia casei?
pe ce teren ati construit-o?
bun comun?
terenul era dinaintea casatoriei al unuia dintre soti?
teren dobandit prin mostenire?
terenul e proprietatea d-voastra sau al parintilor?al socrilor?
trebuie sa dati mai multe detalii
multumesc
Cota dvs. se calculeaza in functie de participarea la achizitionarea bunului respectiv si la intretinerea acestuia. Cota care vi se cuvine se calculeaza de un evaluator desemnat de instanta, care va stabili valoarea de circulatie a imobilului respectiv si valoarea, in prezent, a investitiilor efectuate. In plus daca vorbim de sume de bani, se are in vedere si cat reprezenta 9000 de marci fata de 70.000.000 lei vechi, la data contributiei.
Costructia casei s-a facut pe un teren cumparat in timpul casatoriei. Valoarea locuintei este intre 100000 E-110000 E. Valoarea unui bun propriu trecut in alt bun care e modalitatea de calcul a cotei din total bunuri.(valoarea lui la data vanzarii?,Actualizarea valorii lui?,Evaluarea la valoarea de circulatie?,etc)
Valoarea unui ap. e similar cu o suma de bani? Unde e efectul sbrogatiei chiar si partiale?
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
Lung Elena, utilizator
Dvs ati contribuit cu 70 mil, sotul- un an mai tarziu, cu 126 mil. Nu cred ca puteti obtine o cota majorata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri dobandite de soti in urma casatoriei zeppelyn20 zeppelyn20 In urma unei castorii ce a durat un an de zile s-a ajuns la divort care s-a si incheiat zilele trecute. Am intodus actiune in instanta de partaj a ... (vezi toată discuția)
Partaj - socrii au contribuit la casa flo8200 flo8200 Am primit donatie de la parinti, pe numele meu, un teren. Tot parintii mei au construit subsolul si parterul. Socrii au construit etajul si acoperisul. Totul ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă foști soți Elenna25 Elenna25 Bună ziua! Vă rog respectuos sa ma ajutați cu următoarea problema juridică: poate fostul soț sa vândă casa finalizata în timpul căsatoriei la a ... (vezi toată discuția)