avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri dobandite de soti in urma casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri dobandite de soti in urma casatoriei

In urma unei castorii ce a durat un an de zile s-a ajuns la divort care s-a si incheiat zilele trecute.
Am intodus actiune in instanta de partaj a bunurilor dobandite in urma casatoriei, respectiv o suprafata de teren de 900 m.p. si o casa aflata in constructie ( "la rosu").
In momentul cumpararii terenului pe contractul de vanzare cumparare a fost trecuta o suma mai mica decat valoarea reala a terenului, respectiv 1000E in locul a 10000E. In urma nuntii ramanand suma de 11000E.
Fosta sotie motiveaza in fata instantei ca ea are drepturi egale desi ea nu a avut nici un venit pe toata perioada casatoriei ci doar eu ca sot (salar+bonusuri+ajutor parinti) cu care de altfel am inceput constructia casei
1. In situatia in care se ajunge la partaj se poate cere o evaluare a terenului?
2.Poate creste valoarea terenului cumparat???
3.Ce drepturi are sotia desi ea nu a contribuit cu nici un venit ba chiar a mai si cheltuit stand la parintii mei care nu ne-au cerut nici un ban pentru cheltuielile zilenice.
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 15:43, 1 Martie 2012
1.automat se va face o evaluare atat a casei cat si a terenului
2. se vor avea in vedere mai multe criterii printre care si valoarea de circulatie la momentul evaluarii.
3.Se pleaca de la o cota egala de contributie la dobandirea bunurilor, prezumtie care poate fi rasturnata daca dvs dovediti si evident solicitati o cota mai mare la dobandirea bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul dupa divort stelutasc stelutasc eu m-am casatorit in august 2010 , chiar dupa nunta sotul meu a inceput sa-si bata joc de mine, sa ma ameninte...dupa 5 luni m-a dat afara din casa si acum ... (vezi toată discuția)
Divort in timpul constructiei casei gabitza2521 gabitza2521 - terenul este pe numele parintilor mei si pe al meu in cota parte cumparat cu act de vanzare cumparare cu ceva ani in urma -daca constructia casei a inceput ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)