avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ai voie sa traversezi o proprietate cu cablul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ai voie sa traversezi o proprietate cu cablul de curent?

:((
Vecinul meu si-a terminat de construit casa.Am avut surpriza sa constat cand am venit de la servici,ca se legase atat la curent cat si la firma de cablu (e ceva normal sa ai facilitati),dar cablurile cu pricina imi traverseaza proprietatea.Este legal ?Ma gandesc cu groaza ca mai sunt 2 vecini in constructie cu casele daca la fel se procedeaza ,curtea mea o sa arate ca un Pom de Craciun.Va rog sa ma invatati ce trebuie sa fac legal ca sa nu intru in conflict cu vecinii.Eu cand m-am racordat la energie mi-a trebuit proiect,am facut traversare subterana cu aprobare de la Primarie , S-a schimbat legislatia , sau este un abuz?
Buna ziua,
Dumneavoastra sunteti proprietarul terenului si a constructiei aflate pe acea suprafata de pamant pe care o detineti cu acte.
Spetiul aerian, cat si cel de deasupra pamantului este domeniu public - asta prin consacrarea sa, atunci cand vine vorba de proprietate pubilca. In esenta apartinand Statului Roman.

Dumneavoastra ii puteti da in judecata daca prin natura sa acele ''retele'' sa le spunem va creeaza un anumit discomfort ori tulburari de posesie.
Actiunea este de competenta instantelor civile, avand ca obiect tublurarea de posesie iar dv. puteti cere daune morale si materiale.
Cu stima
Numai cu acordul dumneavoastra proprietarul fondului limitrof poate aduce atingere dreptului dumeavoastra de proprietate.
Asadar, pentru fixarea cablurilor, societatea ce a prestat serviicile catre vecinul dumneavoastra, dar si acesta din urma , erau obligati sa nu lezeze relatiile de buna vecinatate amintite de codul civil.

Cablurile trebuie montate intr-un mod prudent, asa incat sa nu fiti prejudiciat si pe viitor pe parcursul periodei in care vecinul beneficieaza de serviciile prestate de respectiva societate.

Pentru conduita nediligenta, ce v-a cauzat o paguba, va puteti adresa instantei de judecata , cauza avand ca obiect "obligatia de a face", de a indeparta cablurile amplasate de catre societate , fara a cunoaste pozitia dumneavoastra.

Societatea prestatoare de servicii poate fi obligata, conform civile delictuale ( art .998-999 din codul civil ) , sa remedieze prejudiciul a fost cauzat.


Buna ziua am cumparat un teren si la ceva timp cei de la electrica au tras un fir pe deasupra curti mele pentru vecin ms
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Bombardieru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, renovam apartamentul si pentru refacerea instalatiei ... Maria_A Maria_A Buna ziua, Renovam apartamentul si pentru refacerea instalatiei electrice baietii au spart in podea pentru fire (5-7 cm). Se pare ca in podeaua noastra sunt ... (vezi toată discuția)
Autorizatie demolare/constructie casa Coman2010 Coman2010 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti/sfatuiti in urmatoarea problema, locuiesc la casa- curtea este orientata catre vecin. De la hotar pana la constructia lui ... (vezi toată discuția)
Raspunderea consilierului juridic dorinv dorinv Consilierul juridic al unei societati comerciale poate fi tras la raspundere (patrimoniala) pentru prejudicii aduse firmei? Exemplu: Directorul firmei il pune ... (vezi toată discuția)