Vin in atentia dvs cu urmatoarea situatie: inca de cand m-am mutat am observat ca apt de dedesubt arata deplorabil (tamplarie aproape inexistenta, geamurile la balcon lipsa, balconul sta sa cada, etc. La scurt timp am inceput sa primim vizite neplacute - azi un gandac, peste 1 saptamana altul, peste 2 sapt inca unul...
Sa spunem ca vecina de dedesubt (etajul 8) nu este cea mai curata persoana...confruntandu-l pe administrator cu problema asta am aflat ca e o batrana cu probleme psihice care locuieste singura intr-o singura camera si mai este vizitata din cand in cand de copii. Acelasi administrator mi-a spus ca stie f bine situatia, iar vecinii de palier sunt de asemenea avertizati, si ca ar fi discutat cu rudele femeii, insa nu a putut solutiona nimic.
Problema e ca din cate observ eu nimic nu are efect. Pot sa dau cu orice solutie impotriva gandacilor si se intampla sa nu mai apara niciun gandac pt 1-2 sapt (probabil cat i se face curatenie) si apoi reapar. Am presupus ca or fi orificiile de prin casa, insa le-am astupat pe toate, acum singurele locuri ce cred ca ar mai putea reprezenta probleme sunt geamurile/usile care orice as face nu sunt etanse 100%.
Ce ma sfatuiti sa fac? eu nu o cunosc pe acea persoana, nu am indraznit sa merg la usa, insa se vede de departe ca acolo e sursa problemei, deci ce pasi trebuie urmati?
Buna ziua,
Consider ca e bine sa luati aceste decizii prin Administratorul /Presedintele asociatiei de proprietari.
Si anume, sa depuneti o petitie la Sanepid!!!
Ei vor efectua investigatii si vor stabili cauzele si efectele acestora....
Cu acel raspuns, cu martori si cu ce alte mijloace de proba mai puteti dispune va puteti indrepta cu actiune inpotriva celor care ar trebui sa se ingrijeasca de acea batrana...
Se poate anunta si Aut. Nat. privind protectia persoanelor cu handicap, care vor face si ei o ancheta sociala si va vor stabili ssoarta batranei, aflate fara sprijin si in conditiil
Nu bagati mana-n foc ca de-acolo ar fi problema. Uneori gandacii vin din apartamente din care nici cu gandul nu ganditi!
Oricum, in apartamentul femeii nu puteti intra decat cu acordul rudelor femeii. Rugati aceste rude, cand vin, sa dea cu insecticid mai puternic sau sa vina insotiti de lucratorii de la vreo firma de dezinsectie.
Administratorul sau presedintele asociatiei nu au atrubutii dincolo de usa apartamentelor proprietarilor decat pentru probleme de proprietate comuna, ceea ce nu este cazul aici. Eventual rugati-i sa va ajute in a lua legatura cu rudele vecinei.