avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu mai eram angajatul institutiei la data creerii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu mai eram angajatul institutiei la data creerii prejudiciului

Am fost condamnat intr-un proces penal (in care o terta persoana juridica a reclamat in instanta institutia la care am lucrat pentru abuz, cerand, restituirea unor drepturi banesti incasate ilegal, aproximativ 1.400.000 lei, aceasta avand castig de cauza) la plata in solidar cu alti inculpati a prejudiciului creat, aceasta pe latura civila. Institutia in cauza a platit prejudiciul creat si s-a intors prin proces civil asupra prepusilor sai, deci si impotriva mea.
In cadrul procesului penal nu mi-am putut pemite sa angajez un avocat si mi s-a numit unul din oficiu.
Si acum urmeaza marturisirea socanta: Prejudiciul a fost creat de alti 3 angajati ai insrtitutiei in cauza care s-au dorit protejati, fiind achitati, iar eu care la data creerii prejudiciului nici nu mai eram angajatul institutiei am fost obligat in solidar la plata prejudiciului (pe care nu l-am creat, neavand cum caci plecasem cu o luna in urma de data creerii acestuia). Toate cele afirmate s-au dovedit si se pot dovedi usor cu acte care se afla atasate la dosarul cauzei.( decizia de incetare a contractului de munca si mentiunea din cartea de munca de incetare a contractului de munca conform art.129 din Codul muncii, pe de-o parte si data la care actele corecte intocmite de mine luau in debit adevaratul debitor au fost anulate abuziv si intocmite impotriva tertei persoane care a castigat procesul).
Acestea fiind datele reale care se pot proba si dovedii cu usurinta, va rog din suflet, sa-mi dati un sfat: Ce pot sa mai fac,ca de 12 ani ma tot bat cu morile de vant, am ajuns in ultima faza la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu procesul civil, iar cei de la fosta intreprindere cand le arat ca eu nu le-am creat nici un prejudiciu (aratand ca la acea data nu mai eram angajatul lor) imi raspund ironic:"Si ce daca asa a stabilit instanta in penal (pe fond). Exista deja o hotarare judecatoreasca, n-ai cum sa scapi de plata."
Va rog, chiar nu se poate face nimic, chiar trebuie sa plateasca cineva total nevinovart si neimplicat. Am nevoie cat se poate de repede de un sfat, aceasta speta mi-a distrus viata, familia, totul...
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 14:51, 5 Septembrie 2011
greseala de la care aveti de tras ati facut-o mergand fara avocat intr-un proces mai ales penal.
parereamea este sa contactati un avocat si sa mergeti la el cu toate actele pentru al informa corect si a incerca sa gaseasca o solutie favorabila d-voastra
succes
din punctul meu de vedere aveti dreptate dar instanta e cea suprema in stat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator pus de parchet ContSters241638 ContSters241638 In urma unei condamnari penale am fost obligat impreuna cu alti 10 inculpati la plata unei sume de 130.000 lei in solidar. Banii au fost impartiti in mod ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)
Art. 1000 vechiul cod civil everestiuc everestiuc Trei angajati ai mei impreuna cu o angajata a victimei au prejudiciat victima de o suma de bani. La procesul penal firma mea este chemata ca parte ... (vezi toată discuția)