avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale fisa fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

fisa fiscala

Buna ziua am si eu o nelamurire! Am cumparat recent o masina de la niste tipi care nu erau proprietarii masini din acte doar pe hartiile de vanzare cumparare.#-o Acum am vrut sa o inscriem pe numele nostru dar proprietarul de pe talon a zis ca "scoate fisa fiscala daca ii platim noi niste amenzi pe care le are actualmente" X-(desi masina e radiata deja de ceva vreme si a mai scos o data fisa fiscala. Intrebarea mea este ce putem face in conditiile acestea deoarece chiar nu vreau sa-i platesc amenziile acestui individ care sunt de 1000 lei. Va rog ajutati-ma si indrumati-ma!:((
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: ramybugh , utilizator 16:50, 11 Octombrie 2011
puteti inscrie masina cu fisa fiscala pe care o aveti si platiti o amenda la fisc pentru ca erati obligat sa o inscrieti in termen de 30 zile
Problema e ca nu am nici o fisa fiscala eu .Fisa scoasa de proprietarul masinii era pentru o alta persoana la care a vandut prima data masina dar care nu a inscriso si avandut-o mai departe.
E o problema aici, una destul de mare. Proprietarul de drept este cel care vrea sa ia de la dvs niste bani pentru a-si achita niste obligatii restante. In vederea intocmirii actelor de vanzare - cumparare , vanzatorul trebuie sa solicite de la organul fiscal al unitatii adm. teritoriale(primarie, directia de impozite si taxe locale) certificatul de atestare fiscala in care trebuie sa faca dovada achitarii tuturor obligatiilor catre unitatea administrativ teritoriala unde locuieste dumnealui. Fisa fiscala sau extrasul de rol nu este decat o detaliere a obligatiilor si platilor efectuate de catre dumnealui adica o situatie informativa.
Banuiesc ca datorita faptului ca nu si-a achitat acele amenzi organul fiscal de la primarie i-a eliberat un certificat de atestare fiscala cu datorii si in consecinta bunul - adica masina - nu a putut fi instrainata printr-un contract de vanzare cumparare si prin urmare nici cel de-al doilea "proprietar" nu aputut s-o inscrie in evidentele fiscale. Si dumneavoastra sunteti un proprietar de fapt al acestei masini dar nu si de drept. Orice bun se inscrie in evidentele fiscale pe baza actelor doveditoare juridice(act de vanzare cumparare, certificat de mostenitor, act de donatie, ...) .
Multumesc pentru raspunsuri! In consecinta nu se poate face nimic legal in privinta aceasta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto - certificatul de atestare fiscala al vanzatorului laumar laumar Am cumparat o masina, am facut contract de vanzare cumparare cu fostul proprietar (de fapt cu o persoana imputernicita la notar sa vanda masina) la o firma de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto AndreiLT AndreiLT Buna seara, nu stiu cum sa zic daca este o problema sau nu. Am cumparat o masina si nu am facut act de vanzare cumparare intre mine si persoana de la care am ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie Aurel.207 Aurel.207 Buna ziua! As dori si eu ajutor (sfaturi) in urmatoarea situatie: Am vandut un autoturism si cei de la primarie nu vor sa mi l scoata de la impozit cum ca as ... (vezi toată discuția)