avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere auto de la primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere auto de la primarie

Buna ziua! As dori si eu ajutor (sfaturi) in urmatoarea situatie:
Am vandut un autoturism si cei de la primarie nu vor sa mi l scoata de la impozit cum ca as avea amenzi! Precizez ca fiscalul il doresc chiar si cu datorii caci respectivul a inmatriculat masina si fara fiscalul de la mine (cum nu stiu si nu ma intereseaza).
Dorinta mea este doar sa ma ajutati cu niste sfaturi pentru a scoateo de la impozit! Ce am de plata pana in prezent la acea masina platesc dar nu dispun si de suma pt alte datorii (amenzi, etc) . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:08, 31 Octombrie 2016
Exista dispozitie expresa in codul fiscal care prevede/conditioneaza eliberarea de documente=certificat fiscal sau altele, de catre administratia fiscala de inexistenta debitelor in urmarire
Certificatul trebuie să vi-l elibereze și în el vor fi menționate datoriile dvs numai că nu puteți înstăina(actul de vânzare-cumpărare este nul de drept potrivit codului de procedură fiscală, art 159, alin 5 și 6) până nu vă veți achita toate datoriile către bugetul local și conform codului de procedură fiscală, art 156, alin 2, în cazul obligațiilor datorate bugetelor locale se achită cu prioritate amenzile.

Deci veți fi încă proprietarul de drept al mașinii pâna la achitarea tuturor datoriilor.

Cod procedură fiacală, art 159, alin 5,6
[ link extern ]
(5) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor și a mijloacelor de transport, proprietarii bunurilor ce se înstrăinează trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligațiilor de plată datorate bugetului local al unității administrativ-teritoriale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2). Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul bunului trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se înstrăinează bunul, cu excepția cazului în care pentru bunul ce se înstrăinează impozitul se datorează de altă persoană decât proprietarul.

(6) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (5), sunt nule de drept.

Cod procedură fiscală, art 165
[ link extern ]
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligație fiscală. Aceste prevederi nu se aplică în cazul plății taxelor astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 36.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din evidenta primariei a unui autoturism vandut Mikydutza Mikydutza Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu specificarea unei legi sau hotarari in care Primaria are dreptul sa nu scoata de pe ROL un auto vandut in 2009 pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal anaf si/sau factura WStefan WStefan Este o firma care are o masina de vanzare. Conform celor spuse, persoana de la firma cu care am vorbit, masina a fost cumparata de noua, in Germania, in ... (vezi toată discuția)
Nulitate de drept a contractului de vanzare cumparare Flori14 Flori14 Buna ziua, As dori cateva lamuriri referitoare la legalitatea contractului de vanzare a unui imobil, teren extravilan in suprafata de 5000 mp. Pentru ... (vezi toată discuția)