avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scoatere din evidenta Primariei a unui autoturism ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scoatere din evidenta Primariei a unui autoturism vandut

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu specificarea unei legi sau hotarari in care Primaria are dreptul sa nu scoata de pe ROL un auto vandut in 2009 pe motiv ca sunt datorii neachitate .
In fapt, cazul este urmator : seful meu are in evidenta la taxe si impozite o masina producatoare de o mare suma de impozit pe care a vandut-o si a transmis contractul de vanzare in 2015 (contract datat din 2009) domnilor de la Primarie. Nu s-a operat scoaterea acestuia din evidenta pentru ca avea si inca mai are debite neachitate.
Chiar daca achita la zi ce are, masina va fi scoasa anul acesta si nu se va recalcula debitul retroactiv - dupa spusele celor de la Primarie.
L-am instiintat despre acest fapt, dar sustine ca trebuie sa i se scoata cu data de 2009 , deci nu va mai avea de plata suma enorma.
Va rog sa imi dati o lege/ordonanta/norme ceva prin care sa il lamuresc despre faptul ca nu se recalculeaza debitul si ca este obligat sa plateasca la zi toata suma, pentru ca este foarte incapatanat si vreau sa il ajut sa isi clarifice problema.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mikydutza , utilizator 09:56, 15 Iunie 2017
Seful dvs nu a respectat prevederile Codului de procedură fiscală, art.159 , alin 5, 6
potrivit căruia la înstăinarea mașinii trebuia să prezinte certificatul de atestare fiscală din care
să rezulte că nu avea obligații fiscale neachitate către bugetul local.
[ link extern ]
(5) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor și a mijloacelor de transport, proprietarii bunurilor ce se înstrăinează trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligațiilor de plată datorate bugetului local al unității administrativ-teritoriale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2). Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul bunului trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se înstrăinează bunul, cu excepția cazului în care pentru bunul ce se înstrăinează impozitul se datorează de altă persoană decât proprietarul.

(6) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (5), sunt nule de drept.

Citiți și acest topic:

www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc. Oricum este covins ca trebuie sa i se recalculeze debitul, orice i-as spune si arata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la primarie Aurel.207 Aurel.207 Buna ziua! As dori si eu ajutor (sfaturi) in urmatoarea situatie: Am vandut un autoturism si cei de la primarie nu vor sa mi l scoata de la impozit cum ca as ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie nutzzu nutzzu Buna ziua.Am vandut un auto,am cvc ,dar am si cateva datoirii catre bugetul local,altele decat impozitul pe masina respectiva,care este la zi. As putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal anaf si/sau factura WStefan WStefan Este o firma care are o masina de vanzare. Conform celor spuse, persoana de la firma cu care am vorbit, masina a fost cumparata de noua, in Germania, in ... (vezi toată discuția)