avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Certificat fiscal anaf si/sau factura
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Certificat fiscal anaf si/sau factura

Este o firma care are o masina de vanzare.
Conform celor spuse, persoana de la firma cu care am vorbit, masina a fost cumparata de noua, in Germania, in 2011.
Mi-a spus, ca firmele au nevoie de 1 saptamana, pentru a scoate fiscal de la Anaf, ca nu este in datorii.

In acest moment, masina este inmatriculata in orasul X, din Romania.
Eu, fiind din orasul Y, din Romania, am nevoie de certificat fiscal, pentru a o pune pe numele meu?
Sau factura ajunge?
Pe factura se va trece valoarea reala de pe piata, la care se adauga si un TVA.

Desi nu cred ca ar fi cazul, faptul ca daca eu am pus masina pe numele meu, in caz de insolventa, firma nu mai are nici un drept asupra masinii, nu?

Apreciez raspunsurile, si daca ma sunt lucruri la care sa am grija, va rog sa imi spuneti!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:32, 6 Mai 2017
Vânzătorul trebuie să vă dea certificatul de atestare fiscală emis de autoritatea locală (primărie/direcția fiscală) nu de anaf.. Certificatul se emite în cel mult 2 zile de la solicitare.
Potrivit codului de procedură fiscală, art 159
[ link extern ]

ART. 159 Certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal local
...
(3) Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării și este valabil 30 de zile de la data emiterii.
...
(5) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor și a mijloacelor de transport, proprietarii bunurilor ce se înstrăinează trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligațiilor de plată datorate bugetului local al unității administrativ-teritoriale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2). Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul bunului trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se înstrăinează bunul, cu excepția cazului în care pentru bunul ce se înstrăinează impozitul se datorează de altă persoană decât proprietarul.

(6) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (5), sunt nule de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare masina de la o companie laurentiun1 laurentiun1 Buna ziua, In luna 05.2016, am cumparat de la o firma o masina cu plata prin virament bancar, factura, contract, cu promisiunea de a obtine certificatul ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare fiscala SERBAm1 SERBAm1 Pensionar, contribuabil, vand apartament proprietate particulara. Rog a ma lamuri, privind valabilitatea lui, de la data inmanarii, conform legislatiei ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal cu valoare de impozitare claudiu1968 claudiu1968 Pentru o prima inscriere in CF se solicita de catre OCPI aceste certificate fiscale. Intrebarea mea e daca autoritatile locale pot sa nu il elibereze , ... (vezi toată discuția)