avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara dupa 18 ani

buna ziua
Am 24 de ani si anual acesta m am inscris la facultate.parintii sunt divortati de 17 ani,am primit pensie alimentara pana la 18 ani dupa care m am angajat,automat am pierdut dreptul la pensie alimentara.As dori sa aflu daca indeplinesc inca conditiile pentru pensie alimentara.Tatal meu e salariat,ioar fratele meu,student fiind primeste pensie alimentara.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:51, 6 Septembrie 2011
Aveti dreptul la pensie alimentara din partea tatalui doar pana la 26 de ani, daca va aflati in continuarea studiilor si daca nu aveti alte venituri.(contract individual de munca, de ex.)
sunt inscrisa luna asta la facultate,nu am carte de munca,iar luna viitoare implinesc 25 de ani.Pot sa l dau in judecata incepand cu luna viitoare?
MULTUMESC PENTRU INFORMATII
Revin si precizez ca trebuie sa introduceti o noua actiune prin care dv, majora find, solicitati tatalui pensie alimentara. Hotararea pe care o aveti dv. era valabila pana la 18 ani. Trebuie sa faceti dovada ca sunteti in continuarea studiilor si ca nu aveti venituri. Veti primi pensie alimentara din momentul introducerii actiunii.
Da, insa sa specificati in actiune ca solicitati pensia de la data introducerii actiunii si nu de la data finalizarii procesului.Daca nu procedati asa puteti avea surprize neplacute...
Daca procesul va dura prea mult veti implini 26 de ani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ... Emes Emes Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ani .A intrat la facultate.E drept ca tatal lui sa nu mai plateasca pensie alimentara?Dupã ... (vezi toată discuția)
Divort fara minor. Adryanus Adryanus Buna ma numesc Adrian si sunt elev in cls X , parintii mei divorteaza pe cale judecatoreasca si primul proces este pe data de 11 sep. 2012 , iar eu pe data de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters155784 ContSters155784 am si eu o problema : parintii mei sunt divortati de 3 ani si primesc pensie alimentara de la mama,acum am terminat liceul si deja mama nu mi-a mai trimis ... (vezi toată discuția)