avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general viza CFP
Discuție deschisă în Contabilitate în general

viza CFP

O persoana cu studii economice care nu desfasoara activitati de natura financiar-contabile, are dreptul de a exercita functia de control financiar preventiv in cadrul institutiei?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:20, 6 Septembrie 2011
Da.
Enya2011 a scris:
O persoana cu studii economice care nu desfasoara activitati de natura financiar-contabile, are dreptul de a exercita functia de control financiar preventiv in cadrul institutiei?


Studii economice reprezinta si absolvirea facultatii de management. Acolo nu se prea face contabilitate, iar cel care isi asuma raspunderea de a da viza de CFP trebuie sa si controleze documentele respective, nu numai sa le semneze.

Controlul financiar preventiv propriu se exercita, prin viza, de persoane din cadrul compartimentelor de specialitate, desemnate in acest sens de catre conducatorul entitatii publice.


Dupa parerea mea,nu cred ca aveti dreptul.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare viza cfp cocutaioly cocutaioly sunt angajata la o unitate bugetara , am studi superioare , dar juridice de drept sunt incadrata ca referent superior, am depus dosar de viza cfp, mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Viza control financiar preventiv ContSters278216 ContSters278216 Buna-ziua! V-as ruga sa-mi comunicati daca la o primarie de comuna viza controlului financiar preventiv se poate exercita de o persoana cu studii superioare ... (vezi toată discuția)
Spor cfp administrator financiar CristianaOana CristianaOana Buna ziua. Sper sa mă ajutați cu un răspuns la neclaritatea pe care o am. Sunt angajata ca administrator financiar la o unitate de învățământ de ... (vezi toată discuția)