avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Va salut
Am cumparat de la o persoana din Ploiesti un autoturism opel fabricat in 2003, fara a-l trece pe numele meu. Eu locuiesc in Arges.
Acest autoturism a fost cumparat de vanzator din Belgia in mai 2006, cand nu se platea taxa de poluare.
Acum, inteleg ca, daca apare legea cu noua taxa, inseamna ca, daca nu perfectez actele si nu trec masina pe numele meu inainte de aparitia legii, voi plati eu, ca si cumparator noua taxa auto.
Dar, daca trec masina pe numele meu inainte de aparitia legii, ma mai poate taxa? Eu zic ca, nu.
Apoi. Am un auto cumparat din Germania si inscris in romania in dec 2008. Pt acest auto, am platit taxa de poluare. Insa, in urma unui proces, am castigat recuperarea taxei (deocamdata in prima instanta). Daca reusesc sa-mi iau banii inapoi, atunci cand voi vinde masina cumparatorul este obligat sa plateasca taxa?
E...
Cel mai recent răspuns: titi marina , utilizator 18:51, 5 Septembrie 2011
asteptati sa se publice legea si vorbim
Aoleu..........
Pai, nu este mai bine sa trec masina pe numele meu? Atunci, as putea motiva in instanta ca masina nu este la prima inmatriculare dupa 01.ian 2007 ci, la a treia. Nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri taxa auto slandrei slandrei Va rog sa ma lamuriti in privinta taxei auto pentru un autoturism OPEL ASTRA, fabricat in anul 2000 , omologat in Romania in 09. ian .2007, inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Taxa auto/ 2012 Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Intentionez sa cumpar o masina care are prima inmatriculare in anul 1993, in Romania, actualul proprietar a cumparat-o in anul 2010, eu, platesc ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru autovehicul inmatriculat utilizator35 utilizator35 Buna ziua, As dori sa cumpar un autovehicul inmatriculat in Ro si pentru care la momentul inmatricularii nu s-a platit taxa de poluare/inmatriculare ... (vezi toată discuția)