avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In anul 2007 m ia murit tatal nu ma inteleg cu mama , vrea semnatura in favoarea lui sora mea ca ia are un copil si eu nu am copii, si ma amenita ca ma da in judecata , sora mea locuieste in Spania ia este cu bani eu cu grija eu am grija de mama am avuto in nenumarate ori internata cu capul ,aci are discernamint aci nu , sora mea ma ameninta ca ma da in judecata si ca va lua ia tot, se poate ca sa ma dea fara ca eu sa fiu instiintat, se poate sa faca ceva acte fara mine in lipsa daca sunt si eu mostenitor dupa tata.Daca eu nu dau semnatura deloc ce poate sa faca ?
Poate sa faca ceva fara semnatura mea?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:16, 5 Septembrie 2011
Daca ati acceptat mostenirea in termenul legal de 6 luni de la decesul tatalui nu va putea sa va dezmosteneasca. Daca mama are perioade in care nu are discernamant cereti de la spital un certificat medical si chiar puteti sa deveniti tutorele mamei.

Mama ar putea sa isi vanda partea ei din mostenire dar ati putea ataca actul pentru lipsa de discernamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Pot fi dezmostenit? Sorinasandru Sorinasandru Suntem 2 frati,eu sunt plecat in strainatate de mai bine de 3 ani.Inainte de a pleca am locuit impreuna cu familia in casa mamei mele.De 5 luni de zile mama e ... (vezi toată discuția)
Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)