avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj apartament luat prin credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj apartament luat prin credit ipotecar

Am si eu o nelamurire intr-un caz ipotetic de partaj a unui apartament luat in comun cu credit ipotecar nu stiu daca e corect termenul de partaj in acest caz dar vreau sa stiu cum va plati fiecare cota parte egala se poate vinde pt. ca fiecare sa-si poata lua o garsoniera si daca nu cum vor putea locui cei doi soti divortati impreuna
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:54, 5 Septembrie 2011
Cat timp exista creditul la banca, apartamentul nu va putea fi vandut. Cum banca are o ipoteca asupra apartamentului care va impiedica sa il instrainati pe toata perioada de derulare a creditului, intrebati la banca ce solutii v-ar putea oferi in caz de divort si partaj.
cred ca solutia bancii ar fi sa platiti creditul si apoi il vindeti
banca e interesata sa-si ia banii ,indiferent de la cine
calitatea de colocatari in apartament nu depinde de statutul marital al celor doi ci de aceea de coproprietari. exista si optiunea in cazul unui divort sa se faca partaj si unul sa ramana cu apartamentul si obligatia de a achita ratele si celalalt primeste o sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N-am facut partajul la apartament... outofside outofside Buna ziua tuturor, am urmatorul caz: - m-am casatorit - am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament - am divortat si am declarat ca n-avem de facut ... (vezi toată discuția)
Despagubire prin credit ipotecar briliant_desguise briliant_desguise Buna ziua, Postez acest mesaj aici, din pacate nu am gasit o sectiune dedicata strict unui astfel de subiect... Sper sa ma ajutati cu un raspuns, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Obtinere credit dupa divort ! freed freed Dupa divort, poate fi obtinut un credit ipotecar de catre unul dintre soti daca partajul nu a fost facut iar apartamentul de ipotecat este in continuare ... (vezi toată discuția)