avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... incetare asociatie familiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

incetare asociatie familiala

daca reprezentantul unei asociatii familiale decedeaza ce se intampla cu asociatia si cu datoriile contractate de aceasta?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 08:50, 6 Septembrie 2011
asociatia numeste un alt reprezentant, urmand ca asociatia sa-si desfasoare activitatea in continuare! Daca reprezentantul de care vorbiti detinea acele calitati fara de care nu s-ar fi putut desfasura activitatea asociatiei si nu s-ar fi contractat, este normal ca asociatia sa-si inceteze existenta, obligatiile asumate fiind onorate de ceilalti membrii asociati, in virtutea principiului solidaritatii.
Ati dat putine informatii despre situatia de fapt a intreprinderii familiale( asociatii familiale nu mai exista - vezi OUG 44/2008). O alta varianta ar fi ca intreprinderea familiala sa isi schimbe forma juridica in intreprindere individuala. Datoriile contractate se pot prelua de noua entitate.
intrbarea era daca asociatia familiala isi inceteaza existenta o data cu decesul celui care a initiat-o si daca da, se pot recupera debitele asociatiei de la ceilalti membrii ai familiei (sau mostenitorii defunctului)
Raspunsul il gasiti in acordul de constituire sau daca acest aspect nu a fost precizat si va intereseaza conditiile in care intreprinderea familiala isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului, acestea sunt reglementate de art. 33 din OUG 44/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala edy1984 edy1984 vreau sa renunt am la titlu de asociat in if pot fara acordul celuilalt membru? suntem 2 (vezi toată discuția)
Dizolvare intreprindere familiala gigiburlan gigiburlan Am o firma in care eu am drepturi 50 % si asociatul 50 %. Asociatul refuza sa rezilieze firma. Eu ,fiind administratorul firmei, am incetat activitatea,dar ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie familiala slk268 slk268 Va rog frumos sa imi spuneti si mie care sunt conditiile si documentele necesare pentru infiintarea unei asociatii familiale , in scopul vanzarii diferitelor ... (vezi toată discuția)