am inchiat contract de asistenta juridica cu un avocat . I- am platit jumatate din onorariu pe loc.Pentru ca nu am fost multumita de serviciile lui-actiuni in ciorna in care omite date puse la dispozitie de mine si nu surprinde esenta cazului.De comun acord am stabilit -dupa 2 zile sa reziliem contracul si sa primesc banii inapoi.In zilele urmatoare nu a mai vrut sa ia contactul cu mine-desi eram inca clienta lui.Nu a depus nici o actiune pentru mine nicaieri.Deci,nu mi a facut nici un serviciu pana la acesta data ,dar se foloseste de banii mei.
Ce legi si art de legi pot folosi pentru a depune in instanta o actiune impotriva lui pentru a mi recupera banii dati ca onorariu?
Temeiul legal il constituie prevederile art. 124 si 137 din Statutul din 2004 actualizat al profesiei de avocat, procedura prevazuta de art.137 amintit, fiind:
"(1)La cererea oricăreia dintre părţi, contestaţiile şi reclamaţiile privind onorariile se soluţionează de decanul baroului, prin decizie motivată, după ascultarea părţilor.
(2)Soluţionarea contestaţiilor şi reclamaţiilor se face prin aplicarea principiilor medierii şi încercarea de conciliere a părţilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării contestaţiei sau reclamaţiei.
(3)Decizia decanului poate fi atacată la consiliul baroului de partea interesată.
(4)Consiliul baroului hotărăşte cu privire la legalitatea şi temeinicia deciziei decanului, fără participarea la vot a acestuia. Părţile interesate pot fi invitate pentru a da lămuriri şi explicaţii.
(5)Consiliul baroului se pronunţă în termen de cel mult 30 de zile de la data sesizării, prin hotărâre motivată, care va fi comunicată în cel mult 15 zile de la data pronunţării.
(6)Legalitatea hotărârii consiliului baroului poate fi verificată în condiţiile legii de Consiliul U.N.B.R. la sesizarea decanului sau a părţii interesate, în termen de 15 zile de la comunicare."
buna ziua, prevederile legislative sunt, "tare frumoase si uneori, ... c-am inutile", ca si in cazul executorilor judecatoresti - desigur ca nu in toate cazurile pentruca exista si oameni seriosi care trebuie respectati, dar... - cazuri in care primesti zambete, asigurari ..., etc., achiti onorariul dar, te lasa cu "racoare " cand constati modul de actiune "prea contrar" intereselor tale pentru care ai achitat acel onorariu, aproape "imposibilitatea" - vorbesc despre termeni reali - de a cere socoteala pentru actiunea pentru care ai dat bani, de a-ti recupera banii si, "lancezeala, incetineala, ameteala cred interesata" practicate de cei carora te adresezi pentru rezolvarea litigiului, fie ele barouri sau asociatii ale executorilor jud., de fapt, intrun asemenea caz am primit o instiintare de redirectionare catre o "filiala" judeteana dupa care ... tacere deplina ..., motiv pentru care si prin care am inteles "interesul partinitor pentru partea adversa" si care m-au determinat sa ma las pagubas, intelegand ca "ma lupt cu morile de vand", culmea, tocmai pe banii mei, ca legile sunt facute de juristi si ca, nu-si taie singuri craca de sub picioare si, ca, orice legilslatie privitoare la ai lor, sunt de asa maniera concepute incat sa nu prea le poti cere "socoteala" sau mai bine zis sa te determine sa "pricepi" ca intro asemena situatie ai devenit omul ... nimanui, cu scuzele de rigoare dar, legile sunt bune frumoase dar privite din "tribuna", nu din "teren", si ar mai fi ceva, acele cateva probleme pe care avocatii nu ti le spun niciodata dar, daca apuci sa te destepti la timp, le pricepi la timp si, ... , in rest numai de bine si daca se poate sa eviti instanta si casta avocatilor, daca exista alta solutie nu ezita sa o utilizezi, merita sa o incerci, vei fi mai castigat, o zi buna, cu respect.