avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ITP la un auto care nu a circulat pe drumurile publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ITP la un auto care nu a circulat pe drumurile publice

Noi ne aflam in strainatate unde ne desfasuram activitatea,iar autoturismul personal se afla in tara in garaj cu toate actele in regula(RCA,care expira in noiembrie acest an si ITP,care a expirat in aprilie acest an).Nu avem pe nimeni in tara care sa mearga sa efectueze ITP,deoarece parintii sunt bolnavi si inaintati in varsta,iar noi nu putem veni decat la inceput de noiembrie 2011.Autoturismul este inmatriculat in Romania.Ce ne sfatuiti sa facem ? Este pentru prima data cand n-i se intampla acest lucru.Va multumim si va respectam .
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 11:15, 6 Septembrie 2011
e simplu cand o sa veniti in tara, duceti masina pe o platforma pana la o statie itp, se va face inspectia si daca totul e in regula, dupa puteti circula linistit eventual sa reinoiti asigurarea daca expira!
Daca autoturismul nu circula pe drumurile publice ,nu este niciun impediment aspectul ca a expirat ITP
La momentul reintoarcerii in tara,daca apreciati util si necesar sa folositi autoturismul,
urmeaza sa efectuati toate formalitatile ,astfel incat autoturismul sa posede documentele legal prevazute
ITP-ul are menirea de a verifica daca autoturismul respectiv indeplineste conditiile tehnice impuse pentru ca sa poata circula pe drumurile publice in siguranta. Daca autoturismul stationeaza nu puteti fi sanctionat pentru lipsa ITP-ului. Actionati asa cum v-au sfatuit colegii de forum.
Sa inteleg ca dv doriti sa circulati cu masina cand veti reveni in tara. Dar daca la acea data va fi expirat polita de asigurare nu-i nici o problema pt ca aceasta se poate face la cel mai apropiat asigurator. Insa pt efectuarea ITP este necesar sa deplasez masina la cea mai apropiata statie ITP si acest lucru trebuie sa fie facut fie pe o platforma fie daca distanta este mai mica, tractata de o alta masina cu dispozitiv de remorcare rigid pt a se preintampina un eventual accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O masina fara itp valabil, poate fi tractata pe roti pe drumurile publice roadx roadx Foarte multa lume este confuza si cu pareri diferite, de aceea intreb aici, ca sa imi fie/sa ne fie clar, o data pentru totdeauna (cat legea actuala ce prevede ... (vezi toată discuția)
Efectuare inspectie itp auto fara penalizare raduiulian raduiulian Buna ziua, M-am intors din strainatate iar autoturismul l-am lasat acasa. ITP este expirata de 5 luni si doresc sa ma duc din nou la o statie ITP pentru ... (vezi toată discuția)
Redobandire inmatriculare auto paulcaciulatu paulcaciulatu Buna ziua detin un autoturism Dacia 1100 inmatriculat in Romania cu carte de identitate,talon avand nr. de inmatriculare B-04-UZH,este masina tataluimeu ... (vezi toată discuția)