avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Efectuare inspectie ITP auto fara penalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Efectuare inspectie ITP auto fara penalizare

Buna ziua,

M-am intors din strainatate iar autoturismul l-am lasat acasa. ITP este expirata de 5 luni si doresc sa ma duc din nou la o statie ITP pentru inspectie. Cum se poate face legal asta fara sa fiu amendat daca sunt oprit de Politie, in drumul spre statie, si verificat ? Sunt in provincie, iar cea mai apropiata statie ITP se afla la 40 km distanta; trebuie sa trec prin 5 localitati - fiecare avand post de politie.

Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
raduiulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:30, 21 Ianuarie 2014
In cazul in care aveti ghinionul sa fiti verificat in trafic si se constata expirarea valabilitatii ITP-ului amenda este de minim 7 pct. amenda adica 7x85=765 lei, 1/2 in 2 zile lucratoare inseamna 382.5 lei.
Comparati cu cat va costa o platforma pana la statia ITp (varianta legala) si decideti daca mergeti la risc :) dar aveti in vedere ca veti avea drumuri de facut ptr recuperarea certificatului de inmatriculare de la politie iar in astfel de cazuri mi se pare ca te trimit si pe la RAR sa obtii o viza si de pe acolo.
Mai aveti varianta sa fiti tractat pana la sectia ITP
Tractat 40 km??:O

Cam greu de realizat dar nu imposibil. Este o distanta relativ mare ptr o astfel de operatiune iar remorcarea/tractarea trebuie facuta prin intermediul unei bare metalice in lungime de cel mult 4m.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
cyan, moderator
Cauta o statie sa pui pe masina si vorbesti inainte sa intri in fiecare localitate pe unde sunt echipaje si conduci perfect legal gen 30 e limita 30 ai maxim si tu si ai sa ajungi linistit problema e sa nu fi respins si sa faci multiple drumuri pe acelasi traseu.
Presupun ca inaintea ITP, veti face si o pregatire/verificare tehnica, pentru a nu avea surprize dupa 2 ani si 1/2 de functionare.Incercati sa combinati revizia la un service cu ITP.Sunt unele care au aceasta posibilitate si veti avea astfel si reducere la transportul pe platforma lor.

Alte discuții în legătură

O masina fara itp valabil, poate fi tractata pe roti pe drumurile publice roadx roadx Foarte multa lume este confuza si cu pareri diferite, de aceea intreb aici, ca sa imi fie/sa ne fie clar, o data pentru totdeauna (cat legea actuala ce prevede ... (vezi toată discuția)
Itp la un auto care nu a circulat pe drumurile publice enemarian enemarian Noi ne aflam in strainatate unde ne desfasuram activitatea,iar autoturismul personal se afla in tara in garaj cu toate actele in regula(RCA,care expira in ... (vezi toată discuția)
Verificare tehnica expirata Georges3 Georges3 Buna . In cazul in care verificarea tehnica la masina a expirat, cum se poate face verificarea? trebuie deplasat pe platforma, sau daca a ajuns pana la RAR ... (vezi toată discuția)