avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Efectuare inspectie ITP auto fara penalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Efectuare inspectie ITP auto fara penalizare

Buna ziua,

M-am intors din strainatate iar autoturismul l-am lasat acasa. ITP este expirata de 5 luni si doresc sa ma duc din nou la o statie ITP pentru inspectie. Cum se poate face legal asta fara sa fiu amendat daca sunt oprit de Politie, in drumul spre statie, si verificat ? Sunt in provincie, iar cea mai apropiata statie ITP se afla la 40 km distanta; trebuie sa trec prin 5 localitati - fiecare avand post de politie.

Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
raduiulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:30, 21 Ianuarie 2014
Da, m-am gandit si eu asa, sunt in discutii deja cu cu niste service-uri. Autoturismul nu a circulat 8 luni, este in regula aparent, l-am verificat.

MULTUMESC FOARTE MULT TUTUROR CELOR CARE AU RASPUNS !! Sa auzim numai de bine !
cyan a scris:

Tractat 40 km??


Sunt situatii in care se tracteaza auto inclusiv pe asa zisele 2 autostrazi ale patriei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O masina fara itp valabil, poate fi tractata pe roti pe drumurile publice roadx roadx Foarte multa lume este confuza si cu pareri diferite, de aceea intreb aici, ca sa imi fie/sa ne fie clar, o data pentru totdeauna (cat legea actuala ce prevede ... (vezi toată discuția)
Itp la un auto care nu a circulat pe drumurile publice enemarian enemarian Noi ne aflam in strainatate unde ne desfasuram activitatea,iar autoturismul personal se afla in tara in garaj cu toate actele in regula(RCA,care expira in ... (vezi toată discuția)
Verificare tehnica expirata Georges3 Georges3 Buna . In cazul in care verificarea tehnica la masina a expirat, cum se poate face verificarea? trebuie deplasat pe platforma, sau daca a ajuns pana la RAR ... (vezi toată discuția)