avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... motiv de anulare recurs!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

motiv de anulare recurs!

instanta poate sa-mi anuleze un recurs pe motivul ca nu am timbrat suficient in conditiile in care am fost citata cu punere in vedere sa "completez taxa pana la 1,5% din valoare",dar valoarea nu o cunosc?
ce sa fac sa evit asta?
va rog sa-mi raspundeti maine am termen!!!!!
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marina72 , utilizator 14:17, 6 Septembrie 2011
calculati exact valoarea si achitati ca atare.Altfel vi se pune in vedere sa completati taxa dc instanta constata ca nu ati timbrat suficient
poate sa-mi anulee recursul?
cineva m-a speriat cu lucrul acesta...
sunt la recurs, am platit 50% din val de la fond, dar m-au citat cu punere in vedere sa completez pana la 1,5%. eu nu am cum sa calculez valoarea pentru ca nu o cunosc, la fond nu s-a evaluat minic din mostenire.
pe forum am fost sfatuita sa spun instantei sa mi se calculeze o suma la noua infatisare, dar un jurist mi-a spus ca daca nu ma conformez conditiei din citatie exista riscul sa-mi anuleze recursul.
ce parere aveti?
Exista intr-adevar riscul anularii pentru timbrare insuficienta. In principiul instanta trebuie sa va indice exact cunatumul taxei de timbru datorate si sa va dea un termen in acest sens. Daca nu achitati pina la termenul respectiv poate anula recursul. Spre a nu avea insa o surpriza, indicati Dv.valoarea obiectului procesului si timbrati cu 1,5 % din aceasta. Instanta daca va avea o alta parere va va pune in vedere un timbraj superior.
pot sa fac lucrul acesta in conditiile in care la fond s-a timbrat cu 19 roni(dupa legea veche, dosarul fiind din 2008)iar eu acum sa spun o valoare aiurea?n-am nici un reper?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru Marina72 Marina72 As dori o lamurire la urmatoarea situatie: am deschis un dosar de recurs pentru o mostenire impotriva hotararii date de instanta de fond. Conform incheierii ... (vezi toată discuția)
Am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata? mariana_marian mariana_marian Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii? (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar recurs. Marina72 Marina72 As dori o lamurire la urmatoarea situatie: am deschis un dosar de recurs pentru o mostenire impotriva hotararii date de instanta de fond. Conform incheierii de ... (vezi toată discuția)