avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil

Fratele meu a primit instiintare de executare silita a imobilului din care detine cota parte de 3/8 , terenul pe care se afla constructia nefiind prorietate ( in folosinta de la primarie ). As vrea sa stiu daca poate fi scos la licitatie atata timp cat detine o patre foarte mica ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:21, 6 Septembrie 2011
Nu se vinde imobilul ci cota parte indiviza detinuta de debitor. Daca ar fi dorit sa execute imobilul creditorul trebuia sa ceara mai intai iesirea din indiviziune, atribuirea imobilului in proprietatea debitorului cu obligatia platii unor sulte celorlalti coindivizari.
Atunci ce se poate intampla ? Ii revine creditorului cota parte a fratelui meu
Doar daca o adjudeca in contul creantei, altfel ii revine celui ce adjudeca la licitatie aceasta cota parte din imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare debitoare MIHAELAX MIHAELAX Buna ziua, Am calitatea de creditor si doresc sa adjudec in contul creantei cota de 1/2 din imobil casa de locuit, bunul imobil nu e partajabil in natura, ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru lipsa de folosinta kukuk kukuk Detin cota de 1/3 dintr-un imobil [act de proprietate intabulat in c.f.].Ce sanse ar fi sa obtin in instanta o chirie lunara de la cei care locuiesc in imobil? ... (vezi toată discuția)