avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenzi auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenzi auto

buna seara.am un vw lt 46 de 4600 maxima admisa, am fost la firma vw sa o detarez sa nu mai am nevoie de licenta de transport si sa se conduca cu cat b.am platit cateva taxe,iar dupa 3 luni mi-au iesit aprobarile(actele)detarari. mai exact pe 31 08 2011. din diferite motive nu am reusit sa ajung la rar sa-mi treaca modificarile in talon. astazi in trafic ma oprit un agent de circulatie si mi-a ridicat placutele de inmatriculare,certificatul si mi-a dat o amenda de 20 000 de lei,10 000 in 48 ore. maine eram programat la rar sa fac omologarea. ce sanse am la o contestatie? multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:16, 7 Septembrie 2011
probabil ca amenda este data cf art 112 alin.1 lit p din OUG 195. nu ai nici o sansa deoarece datele tehnice ale masinii chiar nu corespund cu cele din certificatul de inmatriculare.

insa verifica cum a fost intocmit pv si poate ai noroc si exista vreun motiv de nulitate.
amenda a fost data conform art 57 lit a 109/2005
se poate dispune si suspendarea autovehicului pe o perioada de 6 luni?
Nu era mai bine sa mai asteptati cateva zile? Acum veti suporta consecintele neplacute ale gestului dv. Imi pare rau! Nici cu contestatia nu aveti nici-o sansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plăcute de inmatriculare reținute, culoare auto diferita în ... mradrian mradrian Plăcute de inmatriculare reținute, culoare auto diferita în talon. Va salut! Am schimbat culoarea mașinii, însă nu m-am dus și la RAR sa o trec în ... (vezi toată discuția)
Certificat de inmatriculare retinut micu_ionica@yahoo.com micu_ionica@yahoo.com Doresc sa aflu daca agentul de circulatie avea dreptul sa-mi retina certificatul de inmatriculare in baza OUG 195/2002e art.99 alin.1 pct.18 sau numai ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lucianviorel lucianviorel Aseara ma intorceam de la tara si intr-o comuna de langa orasul meu era o masina de politie. Cand m-am apropiat de ea o domnisoara (cred, dupa varsta) politist ... (vezi toată discuția)