Buna ziua. Lucrez in cadrul unei institutii de cultura si as dori sa stiu daca pentru ocuparea unei functii de conducere este sau nu nevoie de concurs. Potrivit H.G. 763/2010, art. 5 si 6, inteleg ca poate fi numit temporar cineva din interiorul institutiei care indeplineste conditiile. Insa, la fel de bine, directorul, la expirarea perioadei respective sau ca urmare a demisiei din functia de conducere a persoanei numite, desemneaza o alta persoana si tot asa, fara a se mai organiza vreodata concurs sau examen pentru post, mentinand in functie sau numind doar persoane "de incredere". Cel putin aceasta este situatia in institutia unde lucrez de mai bine de trei ani. Stiu ca la un moment dat am citit undeva (din pacate nu-mi aduc aminte unde anume, poate ma puteti ajuta) ca directorul poate numi in functia de conducere a unei sectii nou infiintate o persoana din cadrul institutiei, dar doar o singura data si pentru o perioada nu mai mare de 6 luni, la expirarea careia este obligat sa organizeze concurs. Si daca este asa, nu vine in contradictie cu prevederile H.G. 763? Astept un raspuns. Multumesc.