stim cu totii ca judecatorii sint inamovibili, adica daca astazi cerul este senin albastru, judecatorul are dreptul sa scrie in hotarire ca astazi a fost ciclon/ uragan - este doar o exemplificare plastica
totusi, in fata unei astfel de situatii pe care am trait-o astazi 6.09.2011 in cadrul unui proces la care muncesc de ani de zile, ce pot face?
concret in cazul meu judecatorul a respins cererea pe baza unei exceptii procesuale asupra careia am gasit jurisprudenta si doctrina contrare si am pus si concluzii scrise in acest sens cu citate din tot felul de tratate de drept procesual civil
dinsa doamna judecator (doamna doar privind sexul nu si alte calitati) a fost si este un magistrat corupt, fara indoiala, a luat mita/spaga.
unde o reclam/ in penal? a CSM? ce parere aveti?
cai de atac nu puteti promova? asa se procedeaza cand se considera ca hotararea este nelegala. pute depune si sesizare scrisa la CSM impotriva magistratului insa nu veti obtine schimbarea solutiei in niciun caz.
Este dreptul dvs. sa o reclamati la CSM insa daca a avut la baza in motivarea ei jurisprudenta contrara celei expuse de dvs. nu cred va veti fi satisfacut de rezultatul sesizarii.
Incercati sa va concentrati in mod special atentia pentru apararea in calea de atac pe care urmeaza sa o promovati.
Si eu am avut situatii in care am castigat aiurea pe o exceptie invocata din oficiu de instanta fara sa fie corupta judecatoarea.Pur si simplu asa a considerat ea si acest lucru m-a ajutat.
Desi sub aspect juridic nu eram de acord cu exceptia invocata din oficiu de instanta, in apararea clientului meu am pus concluzii de admitere.
Aveam si noroc intrucat in acele procese imi convenea sa trag de timp...
eugen82
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
este foarte grav faptul ca nu am unde sa o reclam
voi urma caile de atac prevazute de lege pentru schimbarea solutiei, dar intrebarea este alta:
d-na judecator a pronuntat solutia in mod vadit contrar legii, jurisprudentei, etc.
nu este vorba de faptul ca dinsa ar fi gresit, ca ar fi fost un magistrat incompetent profesional, ci este de vorba de faptul ca intr-o cauza simpla (la care d-na athe va multumesc pt. raspunsul la topicul cu rejudecarea la care multi mi-au raspuns la fel) desi i-am depus la dosar si jurisprudenta, ea s-a pronuntat altfel, pt. ca are dreptul in virful pixului dat de statul nostru care i-a facuit pe judecatori inamovibili si pentru ca indubitabil a luat mita sau mai bine zis aata fiind suma foarte mare reclamata a luat mai degraba comision substantial
ce facem cu astfel de "oameni' (doar in ghilimele)?
@avocat_lasco... nu a avut niciun fel de jurisprudenta, este vorba de topicul postat de mine inainte cu rejudecarae, la care toti avocatii pe care i-am intrebat raspund in cor la fel, la fel si tratatele de drept procesual civil, la fel stie si d-na judecator, dar chestiunea este ca ea nu vrea, are piinea si cutitul, vi se pare corect asa ceva? asta e discutia, ce facem cu inamovibilitatea lor? pina unde?
O puteti reclama la CSM.
Nu am citit topicul mentionat de dvs.
Daca a decis total airea poate raspunde insa poate a facut o motivare ampla...
Eu de fiecare data am trecut de exceptia inadmisibilitatii in civil desi multi credau ca nu exista nicio sansa...
Cu toate acestea am ajuns pe fond si a fost corect.
In cazul dvs. nu stiu despre ce exceptie a fost vorba.
Petitie la csm
Martonze
Am citit pe site-ul CSM abaterile care pot face obiectul reclamatiilor la Inspectia Judiciara.
Concluzia este ca hotararile care sfideaza probele, care sunt ... (vezi toată discuția)