buna ziua..am si eu o pb cu viitoarea mea soacra care il ameninta pe logodnicul meu ca daq se insoara cu mine il dezmosteneste cand va face 25 de ani ca legea ii da dreptul..poate face asa ceva sau e pur santaj ca sa-l sperie sa renunte la planurile noastre de viitor?de asemenea i-a spus ca il poate dezmosteni si pe motiv ca are un viciu:pune detectivi sa-l fileze pana il prind intrand in cazinou (uneori se mai duce sa piarda vremea cam1data la2sapt) ...nu stie ce sa mai scorneasca pentru a-l speria..desi in codul civil am citit ca nu poate decat in situatii penale de atentare la viata ei sau complicitate totusi imi fac griji...ei sunt 2 frati, si la fel spune ca pe fata (pe care a crescut-o fostul sot si cu care e de un an jumatate in proces pentru ca vrea de la fata sa-i dea inapoi pensia alim care i-a platit-o in timpul facultatii si ea renuntase la studii fara sa o anunte) o va dezmosteni la25 ani si ca exista o lege, culmea in codul familiei, care spune ca poate face asta..va rog mult daq se poate sa ma lamuriti si pe mine daca poate face ceva din tot ce ne ameninta pe toti..va multumesc
buna seara..din partea mea sa moara si maine daq doreste si sa-si ia mostenirea cu ea in groapa ..dar n-am sanse ca e inca prea...'verde' babuta mea..cat despre avaritie..e avara rau si la fel cred si eu ca nu-l va vine niciodata nici daq el s-ar duce cu bratele desch la ea acceptand sa terminam noi rel...pt ca are antecedente de femeie harpareata si avara:cum sta cel cu care traieste 2-3zile in oras in ap cum ii cere sa cotizeze jumatate la cheltuieli ca a facut consumatie..sau cum vine pe la ea si vede ca are bani cum il tapeaza macar jumatate din ei.. la fel si cu al meu ii cere de la obraz...sau mai frumos se autoserveste din portofel de la el cand mai aj pe ac...sau ii cere bani pt rate inexistente (si nu sute de mii ci mil pe luna) sau sa repare ap ca il vinde si ii da banii...dar la cat de schimbatoare e il repara si cu atat se alege ca plange dupa4-5mii eur..si lista poate continua ca cere intr-una de parca e banca al meu sa o tina pe ea in spate...
buna seara...puiul meu incearca din greu lucrand 6zile din7 de dim de la8-9pana seara la9 sa strangem bani de masina si ea ii cere mereu pt nevoile ei sau daq are acces pune mana si se serveste si nu mi se pare normal..are si ea sal dar taxeaza pe cine poate sa isi faca mofturi diverse ca de cand a murit tatal ei a decis femeia ca vrea 'sa-si traiasca viata'...din partea mea sa o faca..dar scutindu-mi barabtul cu amenintarile ei de parca ar vrea sa-l tina langa ea sa nu aiba femeie alaturi...sa nu incerce sa se realizeze si el ..vrea sa depinda de ea sa-l manevreze ca pana acum2ani cum vroia ea....
Sfinte ! Dragi utilizatori, nu reinventati, va rog, limba romana si invatati sa scrieti corect, fara majuscule si cu semne de punctuatie bine puse. In sens contrar, nimeni nu sta sa descifreze nimic.
Pentru persoana care a deschis subiectul : v-ati prins deja ca soacra a retinut niste legi abrogate, care nu se mai aplica.
Presupun ca soacra nu se grabeste sa moara inainte de 1 octombrie 2011. Dupa aceasta data se va aplica Noul Cod civil. Fiul poate fi dezmostenit, insa ! Acest lucru nu inseamna ca dezmostenirea va produce efectele dorite de soacra. In realitate el va culege rezerva succesorala, adica jumatate din ceea ce ar fi cules daca nu ar fi fost dezmostenit. (art. 1088 N.C.civ.)
Deci....pe jumatate, soacra il ameninta pe bune. Pe jumatate, fiul n-are ce pierde.
Mostenire
LILI24
Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate.
Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)