avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Legea petitiilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Legea petitiilor

Legea petitiilor poate fi valabila si atunci cand o cerere--petitie-- este adresata unei companii private ?
Ma refer la acel termen de 30 de zile in care trebuie sa se dea raspuns unei cereri. Este aplicabil acest termen si pentru o companie privata (de telefonie, tv )? Daca nu este valabila aceasta lege pentru o companie privata, atunci care este legea in baza careia compania este obligata sa dea un raspuns la o cerere? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 8 Septembrie 2011
Nu exista un termen in care sa va raspunda. Va vor raspunde cand doresc dansii.
...deci sa inteleg ca nu exista absolut niciun act legislativ care sa prevada un termen limita pentru a raspunde unei cereri in cazul unei companii private?
Nu exista nici un act legal prin care o entitate privata sa va raspunda intr-un anumit termen la o anumita solicitare/petitie.
ar fi totusi ceva, cum este de exemplu cazul contractelor cu operatorii te telefonie mobila, sau a altor contracte care printre altele prevad ca, au obligativitatea de a comunica un raspuns intrun anumit termen la sesizare, cred ca, este chiar de 30 zile, in caz contrar existand posibilitatea sesizarii ANPC, astea dar doar in cazul in care exista un contract care sa prevada si astfel de "prevederi", in rest ... , la latitudinea "privatului", nu este nicaieri stipulat legislativ, in mod concret obligativitatea privatului referitoare la "petitii" si termene la acestea... .
In cazul acelor contracte inervine altceva ...obligatia asumata prin contract , care potrivit art.969 C.civ, reprezinta legea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal raspuns societate privata moshusm moshusm Buna ziua, In urma unei audiente solicitate de mine HR-ului,mi-a fots promisa o ancheta interna si de asemenea un raspuns.Au trecut 60 zile in care nu am ... (vezi toată discuția)
Rds-ul este obligat sa-mi elibereze copie dupa contract ? Pilu Pilu Buna dimineata. Am o problema curioasa si as dori, daca poate cineva sa ma ajute. Fiul meu are cu RDS un contract din 2008, pe care, nu stie din ce motive, ... (vezi toată discuția)
Contract mlm ContSters56278 ContSters56278 Mi-a fost prezentat un sistem MLM (firma straina asociat in SRL romanesc)prin care se faciliteaza membrilor obtinerea de reduceri de pret prin cumparaturi ... (vezi toată discuția)