avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... RDS-ul este obligat sa-mi elibereze copie dupa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

RDS-ul este obligat sa-mi elibereze copie dupa contract ?

Buna dimineata. Am o problema curioasa si as dori, daca poate cineva sa ma ajute. Fiul meu are cu RDS un contract din 2008, pe care, nu stie din ce motive, nu-l mai gaseste. Am facut recent o cerere la RDS (bineanteles in numele lui), sa-i elibereze o copie, din arhiva lor. A fost inregistrata cererea si am ramas si eu cu o copie dupa cererea inregistrata. A doua zi deja m-a sunat functionara la care am lasat cererea si mi-a spus ca-i pare rau dar a discutat cu avocata lor care le-a zis ca am primit un exemplar din contract si cu asta basta, nu au obligatia sa-mi mai elibereze o copie dupa contractul respectiv. Eu bineanteles ca i-am raspuns frumos ca e pentru prima data ca aud asa ceva, dar sa-mi comunice raspunsul in scris, in termenul legal si o sa-l contest, dar a zis ca mi-a comunicat telefonic raspunsul si nu m i-l mai comunica in scris. M-am documentat un pic si am gasit Ordonanta 27/2002, care prevede "ART. 8 (1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă". Dar eu nu sunt sigur daca acest articol e aplicabil deoarece RDS nu este autoritate sau institutie publica. De aceea as avea rugamintea sa-mi spuna cineva: Daca RDS e obligat sa-mi raspunda la cerere, si inca o intrebare care ma intereseaza si mai mult: Daca RDS are obligatia sa-mi elibereze o copie dupa contract si care ar fi baza legala. Multumesc anticipat daca ma poate ajuta cineva si va doresc numai bine :) :hugall:

Scuze, ca n-am studiat cu atentie ordonanta susmentionata, am vazut acuma ca la art. 2 se prevede ca se includ si companiile (cum este RDS). Ramane problema care ma intereseaza cel mai mult: Daca RDS are obligatia sa-mi elibereze o copie dupa contract si care ar fi baza legala. Multumesc.

Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
OG 27/2002 nu este aplicabila companiei mentionate de dvs.

Deci...sa inteleg domnule freeelis ca RDS n-are obligatia sa-mi dea raspuns, nu exista vre-un act normativ care sa-i oblige ?
Pentru sectorul privat nu avem niciun act normativ care sa prevada asa ceva.

Daca ar fi aplicabila OG 27/2002, atunci temeiul legal pentru solicitarea dvs - in opinia mea - ar fi Legea 544/2001.
Multumesc frumos. Si cealalta problema: Daca RDS are obligatia sa-mi elibereze o copie dupa contract si care ar fi baza legala. Multumesc.
Nu cred ca exista o astfel de prevedere legala, pentru sectorul privat.
Totusi, incercati o cerere pe Legea nr.544/2001.

In contractul incheiat cu aceasta companie nu aveti asa ceva prevazut ?

Alte discuții în legătură

Termen legal raspuns societate privata moshusm moshusm Buna ziua, In urma unei audiente solicitate de mine HR-ului,mi-a fots promisa o ancheta interna si de asemenea un raspuns.Au trecut 60 zile in care nu am ... (vezi toată discuția)
Cerere de informare fara raspuns dupa 30 de zile GEKO17 GEKO17 Buna seara. Care este autoritatea superioara la care se poate face plangere prealabila pe contencios administrativ impotriva solutionarii unei petitii fara ... (vezi toată discuția)
Raspuns parchet pop sorin pop sorin Vreau sa intreb daca procurorul de caz are vreo obligatie legala de a-mi raspunde la intrebare adresata in scris referitor la un dosar in lucru in care sunt ... (vezi toată discuția)