Referitor la "celebra" lege 50/1991, am o constructie pe hotar( propritar din 2004, insa, ultimele acte gasite referitor la ea sunt din 1943), doresc sa depun actele pentru constructia unei mansarde, insa imi cere acordul vecinului, care bineinteles e un ciudat si nici nu vrea sa vorbeasca cu mine. Citind legea 50/1991 am gasit urmatoarea formulare la Anexa 1 :"2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale in vigoare, exprimat in forma autentica, pentru constructiile noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau in imediata lor vecinatate - si numai daca sunt necesare masuri de interventie pentru protejarea acestora -, pentru lucrari de constructii necesare in vederea schimbarii destinatiei in cladiri existente, precum si in cazul amplasarii de constructii cu alta destinatie decat cea a cladirilor invecinate."
Se mai poate considera constructie noua? atata timp cat exista o constructie, nu cumva e o constructie-anexa mansarda mea, pentru ca daca studiem termenii "constructie" si "constructie anexa" e o oarecare diferenta, "constructie ar fi echivalent cu o cladire, de ex, care deja o am.:d
poate ma lamuriti.
scuze pentru limbajul de lemn, dar nu stiam cum sa ma exprim ca sa ma inteleaga cititorul
In mod normal tot ce construiti adiacent constructiei vechi, este considerata o constructie noua.
Cel mai bine este sa cereri lamuriri celor de la Inspectoratul pentru Constructii.
Daca va este necesar acordul vecinului...si acesta nu va semneaza declaratia in fata notarului public, atunci puteti obtine "acordul " acestuia in instanta.