avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 50/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 50/1991

Referitor la "celebra" lege 50/1991, am o constructie pe hotar( propritar din 2004, insa, ultimele acte gasite referitor la ea sunt din 1943), doresc sa depun actele pentru constructia unei mansarde, insa imi cere acordul vecinului, care bineinteles e un ciudat si nici nu vrea sa vorbeasca cu mine. Citind legea 50/1991 am gasit urmatoarea formulare la Anexa 1 :"2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale in vigoare, exprimat in forma autentica, pentru constructiile noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau in imediata lor vecinatate - si numai daca sunt necesare masuri de interventie pentru protejarea acestora -, pentru lucrari de constructii necesare in vederea schimbarii destinatiei in cladiri existente, precum si in cazul amplasarii de constructii cu alta destinatie decat cea a cladirilor invecinate."
Se mai poate considera constructie noua? atata timp cat exista o constructie, nu cumva e o constructie-anexa mansarda mea, pentru ca daca studiem termenii "constructie" si "constructie anexa" e o oarecare diferenta, "constructie ar fi echivalent cu o cladire, de ex, care deja o am.:d
poate ma lamuriti.
scuze pentru limbajul de lemn, dar nu stiam cum sa ma exprim ca sa ma inteleaga cititorul
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 22:49, 6 Septembrie 2011
In mod normal tot ce construiti adiacent constructiei vechi, este considerata o constructie noua.
Cel mai bine este sa cereri lamuriri celor de la Inspectoratul pentru Constructii.
Daca va este necesar acordul vecinului...si acesta nu va semneaza declaratia in fata notarului public, atunci puteti obtine "acordul " acestuia in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare pct. 1, 2.5.6. din anexa 1 la legea nr.50/1991r Cami88 Cami88 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Locuiesc intr-un oras in zona istorica. As dori sa stiu daca se pot invoca prevederile pct. ... (vezi toată discuția)
Care sunt prevederile legale in voigoare care prevad acordul vecinilor pentru o viitoare constructie? 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Am primit certificat de urbanism iar la acorduri cei de la primarie au scris: \\\"acord vecini in conformitate cu prevederile legale in ... (vezi toată discuția)
Constructie noua in ansamblul rezidential - acord organizare santier Lucian Calota Lucian Calota Am o întrebare legată de o situație din cadrul unui complex rezidențial în care locuiesc. În prezent, există 5 blocuri construite. Al șaselea bloc ... (vezi toată discuția)