avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VÂNZAREA IDEALÃ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VÂNZAREA IDEALÃ...

CE INSEAMNA VÂNZAREA IDEALA? ADICA CINEVA POATE VINDE UN BUN, CHIAR SI O COTA PARTE DINTR-O MOSTENIRE ASA, FARA SA VADA CE ESTE SI FARA CA MAI INAINTE SA SE FI FACUT IMPARTIREA SPATIILOR DIN CF?
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 14:12, 7 Septembrie 2011
nu am auzit asa ceva niciodata
nu puteti vinde ceva ce poate o sa aveti
Se poate vinde cota din mostenire fara nici un impediment legal. Adica daca Gheorghe are 1/4 din mostenirea lasata de defuncta sa sotie iar copilul lui Gheorghe are restul de 3/4, Gheorghe poate sa isi vanda cota sa de 1/4.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
DA, SUNT DE ACORD CU ASTA. DAR EU VORBEAM DESPRE EXISTENTA UNEI LEGI CARE II DA DREPTUL CUIVA SA ISI VINDA COTA PARTE DIN MOSTENIRE, RESPECTIV DIN CASA, FARA CA MAI INAINTE SA SE FI FACUT IESIREA DIN INDIVIZIUNE. CU ALTE CUVINTE, CUMPARATORUL, DUPA CE SE ALEGE IN URMA CUMPARARII CU TREIMEA CE I SE CUVINE VA VENI SI ISI VA CERE PARTEA.
EU VROIAM SA INTREB DACA E POSIBIL SA SE VINDA ASA PE ORBESTE O PARTE DINTR-O CASA, PENTRU VA RESPECTIVUL NU VA VEDEA DECIT CF-UL. CE POATE STII DIN ACEL CF, FARA O SCHITA, FARA SA FI VZUT DESPRE CE E VORBA?
ADICA POATE EXISTA UN ASTFEL DE CUMPARATOR?
MAI ALES DACA CASA RESPECTIVA E IMPARTITA DESTUL DE INCOMOD PENTRU O IMPARTIRE JUDICIOASA.
Da, se poate. Pai daca ati fi avut deja casa (ati fi iesit din indiviziune), ati vinde bunul imobil.

Cod Civil
Art. 1399. Cel ce vinde o mostenire, fãrã a specifica cu deamãnuntul obiectele într-însa cuprinse, nu rãspunde decât de calitatea sa de mostenitor.
Art. 1400. Dacã s-a folosit de fructele vreunui fond, sau a primit plata vreunei creante ereditare, sau a vândut lucruri de ale succesiunii, este dator sã întoarcã toate acestea cumpãrãtorului, dacã nu si le-a rezervat anume la vânzare.
Art. 1401. Cumpãrãtorul este dator si el sã întoarcã vânzãtorului sumele plãtite de acesta pentru datoriile si sarcinile succesiunii, si sã-i tinã seama de sumele de care era el însusi creditor al succesiunii, dacã nu e stipulatie contrarie.

:rtfm::offtopic: Nu mai scrieti cu litere de tipar, este contrar regulamentului.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
d-le avocat
ce se intampla daca ar exista un testament,,partile nu se inteleg si cel care ar fi trebuit sa ia 25% ia doar 24%si a vandut de mult 25%?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea sau cedarea dreptului de mostenitor mplfolty mplfolty Ambii parinti sunt decedati. Exista Titlu de proprietate asupra pamantului pe numele parintilor. Pana acum nu sa facut succesiunea si partajarea intre ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire si vanzare drepturi succesorale mototolea mototolea buna ziua ma numesc ionela,si am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Suntem 3 surori,de curand unul din parintii nostri (tatal)a decedat.inainte de deces ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua, 2 persoane au mostenit (prin certificat de mostenire) 1/2 dintr-un imobil + teren. Unul dintre ei a vandut partea sa, pentru vanzare nu trebuia sa ... (vezi toată discuția)