Ambii parinti sunt decedati.
Exista Titlu de proprietate asupra pamantului pe numele parintilor.
Pana acum nu sa facut succesiunea si partajarea intre copii asupra bunurilor ramase
Intreb: pot vinde sau ceda unei persoane fizice dreptul meu de mostenitor asupra pamantului ?
Multumesc anticipat.
buna ziua!
conatractul de cesiune se poate face, insa in masa succesorala intra bunuri imobile, dar pentru opozabilitate fata de terti ar trebui ca acest contract sa se inscrie in CF.
Din punctul meu de vedere dreptul la mostenire este un drept strict personal care nu se poate vinde. Nu poate veni la mostenire altcineva decat cei care au vocatie succesorala.
Ceea ce se poate vinde este cota parte din mostenire, dupa ce in prealabil s-a dezbatut succesiunea.
Prin succesiune se emite certificat de calitate de mostenitor. Alta persoana decat cei care au vocatie succesorala legala (parinti, sot, frati, surori, copii, etc.) nu au cum sa se numeasca mostenitori.
ART. 1399
Cel ce vinde o moştenire, fără a specifica cu de-amănuntul obiectele într-însa cuprinse, nu răspunde decât de calitatea sa de moştenitor.
ART. 1400
Dacă s-a folosit de fructele vreunui fond, sau a primit plata vreunei creanţe ereditare, sau a vândut lucruri de ale succesiunii, este dator să întoarcă toate acestea cumpărătorului, dacă nu şi le-a rezervat anume la vânzare.
ART. 1401
Cumpărătorul este dator şi el să întoarcă vânzătorului sumele plătite de acesta pentru datoriile şi sarcinile succesiunii, şi să-i ţină seama de sumele de care era el însuşi creditor al succesiunii, dacă nu e stipulaţie contrarie.
aceasta este reglementarea prevazuta de codul civil.
Exact ce am scris si eu.
Nu se vinde dreptul la mostenire, ca drept strict personal.
Se vinde cota parte din mostenire, dupa obtinerea in prealabil a calitatii de mostenitor, in cota parte intrand atat pasivul cat si activul patrimoniul defunctului.
Buna ziua. Parerea mea este ca pentru a putea vinde cota parte ce va revine din mostenire este nevoie de obtinerea, in prealabil, a unui certificat de mostenitor sau, daca doriti sa vindeti mai repede partea dumneavoastra, a unui certificat care sa ateste calitatea dumneavosatra de mostenitor.
VÂnzarea idealÃ...
doinelarad
CE INSEAMNA VÂNZAREA IDEALA? ADICA CINEVA POATE VINDE UN BUN, CHIAR SI O COTA PARTE DINTR-O MOSTENIRE ASA, FARA SA VADA CE ESTE SI FARA CA MAI INAINTE SA SE ... (vezi toată discuția)