avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi succesorale

Bunicul si bunica cumpara impreuna un apartament.
Au impreuna 2 copii.
Bunica decedeaza si nu se face succesiune.
Decedeaza si bunicul ulterior,iar copiii raman mostenitori pe apartament nefacand nici ei succesiune.
As dori sa stiu daca in situatia prezentata mai sus se pot vinde drepturile succesorale ale mostenitorilor?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 03:13, 28 Noiembrie 2013
drepturile succesorale nu pot face obiectul unei vânzări, donații sau alte asemenea.
dacă copii vor să vândă bunurile din cele două mase succesorale, ei trebuie mai întăi să facă succesiunile în cauză.
drepturile succesorale nu pot face obiectul unei vânzări, donații sau alte asemenea

Va contrazic si va si argumentez.

Vanzarea (cesiunea) unei mosteniri (conform art. 1399-1401 C.Civ.) este un contract prin care titularul unui drept succesoral instraineaza cu titlu oneros acest drept altei persoane.
Ea poate avea loc numai dupa deschiderea mostenirii(decesul proprietarilor).
Vanzarea are ca obiect mostenirea dobandita de vanzator: fie dreptul asupra unei universalitati(patrimonial persoanei decedate), daca este singurul mostenitor, fie cota parte indiviza asupra universalitatii,daca sunt mai multi mostenitori (fractiune de patrimoniu).

Ma intereseaza sa stiu daca in cazul meu se poate aplica art. 1399-1401 C.Civ
vă contraziceți singură, spunând exact ce am spus și eu, cu alte cuvinte
din primul mesaj se înțelege că copii doresc să vândă drepturile lor succesorale înainte de a se dezbate cele două succesiuni. acest lucru este imposibil.
mai încolo v-ați răspuns singură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mostenire Statescu Statescu Buna seara! La intocmirea certif. de mostenitor am renuntat la partea mea din mostenire. Mai tarziu am cumparat cu contract de vnzare-cumparare partea de ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire si vanzare drepturi succesorale mototolea mototolea buna ziua ma numesc ionela,si am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Suntem 3 surori,de curand unul din parintii nostri (tatal)a decedat.inainte de deces ... (vezi toată discuția)
Antecontract - vanzare drepturi succesorale Con3tin Con3tin Buna ziua. Impreuna cu celalalt mostenitor, am convenit sa vindem o proprietate cu antecontract. Inaintea antecontractului trebuie finalizata succesiunea ... (vezi toată discuția)