avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... recuperare cheltuieli
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

recuperare cheltuieli

In cadrul unei excursii organizate de o agentie de turism am fost intors la granita deoarece aveam BI (buletin de identitate) si nu CI. Nu stiam ca BI nu este valabil in afara tarii.

Intrebare: este vreo sansa sa-mi recuperez banii (integral sau partial) de la agentie? Ma gindesc, de exemplu, ca rezervarile la hotel pot fi anulate. La fel si alte cheltuieli.

Evident, agentia nu vrea sa auda de nici o recuperare. Care ar fi regulamentele agentiilor de turism in astfel de situatii?
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
ion minca, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion minca , utilizator 00:37, 7 Septembrie 2011
Ar trebui sa cititi cu atentie si sa vedeti in ce situatii este posibila recuperarea banilor.
In cazul de fata este de fapt culpa dvs, nu a agentiei, astfel ca ar trebui sa suportati paguba. Rezervarile sunt facute pentru un anumit numar de locuri, nu oricum , cu usurinta, se plateste un avans, care s-ar pierde. Si pentru rezervarea locurilor exista un contract care contine cu siguranta clauze penalizatoare pentru agentie.
De acord, cupla imi apartine.
Problema se pune de a stii ce se poate recupera legal si corect. Deci ce anume sa citesc, ce documente, regulamente?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am cumpărat o excursie de tip individual în bulgaria, ... Gadi123 Gadi123 Bună ziua, am cumpărat o excursie de tip individual în Bulgaria, plata integrala la un hotel de 4stele în luna iulie all inclusive .Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans excursie in lipsa asigurarii storno imosoft imosoft Buna ziua, In urma cu 3 luni de zile am contractat o excursie in Italia prin intermediul unei agentii de turism. Am platit ca avans 50% din suma, iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de sejur GalLacika GalLacika Buna ziua Avem un sejur rezervat in Bulgaria, cu plecare pe 13 Iulie. Am solicitat reprogramarea sejurului pentru anul viitor dar am primit un raspuns ca se ... (vezi toată discuția)