avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de asigurare sociala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de asigurare sociala

BUNA ZIUA!
Nu am lucrat niciodata si as dori sa mi fac un contract de asigurare sociala.As dori sa aflu daca dupa o perioada de 1 an pot intra in concediu de crestere a copilului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 31 August 2008
Ca sa beneficiati de concediu pentru cresterea copilului, trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Incheierea unui contract de asigurare sociala nu va ajuta sa beneficiati de CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)
Art 65 alin 1 - codul muncii danieluca2001 danieluca2001 buna ziua! am si eu o nelamurire. sotia mea a primit preaviz pe 20 zile conform art sus-mentionat. daca ramane insarcinata in perioada somajului poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)