avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident neacordare de prioritate

Buna ziua! Sunt conducator auto de aproape un an si din pacate am avut si eu prima tamponare :(. Tare ciudat a fost totul ... stationam pe marginea drumului in Timisoara (practic era banda 1 dar era folosita ca si parcare iar pe banda 2 era si o linie de tramvai). Cand sa plec de pe loc... se apropie un cersetor un pic cam baut ..sa imi ceara bani. Bineinteles ca l-am ignorat iar cand sa plec de pe loc ... acesta se duce spre spatele masinii exact pe traseul care il vedeam eu din oglinda... Eu am plecat si in juma de metru ma tamponez cu un tramvai. Tramvaiul nu are nici o paguba.. iar eu am aripa fata stanga putin avariata.
Imi poate spune cineva ce este de facut? pe loc m-am inteles cu vatmanul .. sa nu cheme politia .. dar acuma sunt putin derutat de fapta mea . Pot sa imi schimb aripa fata la un service.. fara sa anunt politia? As mai putea anunta acum politia? au trecut 12 h de la tamponare
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:35, 31 August 2008
Da puteti merge la poltie in termen de 24 ore de la producerea evenimentului si vi se elibereaza actele necesare reparatiei.
Niciodata sa nu mai ginditi asa, ca se poate rezolva ocolind legea , daca ginditi asa faceti o mare gresala , inrautatinduva si mai mult situatia. In situatia in care va aflati acum ,va sfatuiesc sa vorbiti cu vatamanul sa mergeti la politia circulatie sa declarati accidentul , or cui i se poate intimpla , nu e nimic grav in asta ,insa daca nu va prezentati la politie nu are cine sa va elibereze dovada de reparatie . Nici un service nu va poate repara masina fara aceasta dovada. Ducetiva la politie cu curaj si fara teama ca nu patiti nimic , nu sinteti primul , nici ultimul. #-o
mariiky a scris:

Niciodata sa nu mai ginditi asa, ca se poate rezolva ocolind legea , daca ginditi asa faceti o mare gresala , inrautatinduva si mai mult situatia. In situatia in care va aflati acum ,va sfatuiesc sa vorbiti cu vatamanul sa mergeti la politia circulatie sa declarati accidentul , or cui i se poate intimpla , nu e nimic grav in asta ,insa daca nu va prezentati la politie nu are cine sa va elibereze dovada de reparatie . Nici un service nu va poate repara masina fara aceasta dovada. Ducetiva la politie cu curaj si fara teama ca nu patiti nimic , nu sinteti primul , nici ultimul. #-o

Sunt de aceeasi parere. Prezentati-va la politie si declarati accidentul. Asa prevede legea.
Art. 79 din OUG 195/2002 prevede:
(1) Conducătorul de vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat numai avarierea vehiculului este obligat să-l scoată imediat în afara părţii carosabile ori, dacă nu este posibil, să-l deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-l corespunzător.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1), conducătorul de vehicul este obligat să se prezinte imediat la unitatea de poliţie pe raza căreia s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare.
(3) Dacă în accidentul de circulaţie sunt implicaţi doi sau mai mulţi conducători ale căror vehicule avariate pot fi deplasate fără riscul de a periclita siguranţa circulaţiei, aceştia se vor prezenta imediat cu vehiculele la unitatea de poliţie pe raza căreia a avut loc evenimentul, pentru întocmirea documentelor de constatare a accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara permis mytyca545 mytyca545 am ramas fara permis la o tamponare in interiorul parcari kaufland desi scrie ca e parcare privata si ca nu isi asuma raspunderea pt incidente help my (vezi toată discuția)
Retinere permis auto 123claudiu123 123claudiu123 Va rog sa-mi raspundeti daca mai este in vigoare art.231 litera h din codu rutier referitor la termenul de 48h de declarare la politie a accidedetului cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fără victime nedeclarat An0n1m An0n1m Bună ziua! În urma cu 4 luni am fost implicata într-o tamponare ușoară cu un alt autovehicul, eu fiind vinovata. Am încheiat constatarea amiabila însă ... (vezi toată discuția)