avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa post

Buna,
sunt noua pe form si caut in disperare fisa postului pentru
- tehnician sisteme de securitate sau
- Tehnician pentru sisteme de detectie, supraveghere video si de monitorizare control acces si comunicatii (Tehnician sisteme DSVCAM)
Va rog tare mult sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:07, 16 August 2009
Fisa unui post nu e universal valabila ,depinde de la o societate la alta ,chiar daca societatile au acelas post in organigrama. Ce-l mai corect ar fi sa cereti fisa postului de la societatatea la care sunteti angajat ,s-au de la ce-a care vreti sa va angajati
:) Este adevarat ceea ce sustineti, dar o fisa de post poate fi luata ca exemplu si imbunatatita pentru societatea respectiva ;)
SPECIALIST ÎN SECURITATEA SISTEMELOR INFORMATICE
Descrierea ocupatiei

Practicanţii unei astfel de ocupaţii Planifică, coordonează şi implementează măsuri de securitate pentru sistemele informatice, pentru a reglementa accesul la bazele de date şi pentru a preveni intervenţii neautorizate, distrugerea sau dezvăluirea informaţiilor

Cod COR
NU ARE (grupa 213)

Sarcini principale
Această componentă cuprinde acele sarcini aferente unei ocupaţii care au cea mai mare importanţă pentru ocupaţia respectivă şi permit diferenţierea între o persoană cu performanţe ridicate în profesia respectivă (expert) şi o persoană cu performanţe reduse (novice).
* Efectuează studii de risc precum si teste asupra sistemului de procesare a datelor pentru a asigura buna funcţionare a acestuia în conjuncţie cu măsurile de securitate.
* Monitorizează utilizarea datelor şi reglementarea accesului pentru protecţia informaţiilor din fişiere.
* Recenzează violările procedurilor de securitate şi discută aceste proceduri cu vinovaţii pentru a preveni alte incidente
* Modifică fişierele de securitate pentru înglobarea software-ului nou, corectează erorile sau modificarea statutului de acces individual.
* Criptează transmisii de date şi utilizează firewall-uril pentru protejarea informaţiilor confidenţiale si pentru a preveni modificarea datelor în timpul transmisiei
* Dezvoltă planuri de protecţie a fişierelor împotriva modificării, distrugerii sau dezvăluirii neautorizate şi pentru suplinirea nevoii de procesare a datelor in regim de urgentă.
* Monitorizează rapoartelor curente de viruşi informatici pentru a determina când este nevoie de un up-date la sistemele antivirus.
* Coordonează implementarea planurilor si stemelor informatice cu personal local precum şi cu ajutorul contractorilor.
* Se documentează în legătură cu măsurile informatice de securitate, a politicii în caz de forţă majoră, a procedurilor şi a testelor.
* Instruieşte utilizatorii şi promovează conştientizarea nevoii de securitate, pentru a asigura siguranţa sistemelor şi pentru îmbunătăţirea eficienţei serverelor şi a reţelei.
* Colaborează cu utilizatorii în discutarea unor probleme precum nevoia de acces la date, violări de securitate şi modificări în tehnici de programare

Contextul muncii
Această componentă conţine informaţiile esenţiale despre mediul în care practicanţii unei ocupaţii îşi exercită activităţile menite să ducă la îndeplinire sarcinile aferente şi eventualele riscuri la care aceştia se expun.
1. Mediul fizic
* Majoritatea activităţilor se desfăşoară în spaţiu protejat
2. Mediul socio-organizational
* Cele mai multe sarcini sunt structurate şi executate cu presiune de timp
* De obicei munca se desfăşoară după un orar fix
* Au liberate de decizie şi suportă consecinţele erorilor
* Sunt foarte frecvente interacţiunile interpersonale faţă în faţă, comunică şi stabileşte relaţii cu ceilalţi fie direct, fie prin e-mail
3. Riscuri. Alte notificari speciale
* Poate apărea riscul de expunere la radiaţii (stat în faţă monitorului)

Nivelul de educatie si calificare
Exercitarea oricărei ocupaţii necesită un anumit traseu de educaţie sau training finalizat printr-o calificare. Conform Cadrului European al Calificărilor (EQF) există 8 niveluri de calificare (N1-N8).
* Studii superioare de specialitate (nivel licenţă)
* Nivel de calificare: N6

Cunostinte si deprinderi
Cunoştinţele colecţii de informaţii relaţionate, specifice unui domeniu. Ele sunt rezultatul învăţării formale sau non/informale. Deprinderile sunt cunoştinţele procedurale, adică blocuri de cunoştinţe despre cum să faci o activitate (proceduri, strategii, tehnici), de regula cu o anumită unealtă.
Cunoştinţe referitoare la:
Calculatoare şi electronice
Funcţionăreşti
Legislaţie şi guvernare
Servicii clienţi şi personal
Limba română

Tipuri de deprinderi
Deprinderi folosite în învăţare
Deprinderi de rezolvare a problemelor
Deprinderi de muncă cu sisteme tehnice
Deprinderi de gestionarea resurselor

Aptitudini
Aptitudinea reprezintă un set de procese cognitive, psihomotorii sau senzoriale necesare pentru a obţine performanţă într-o gamă de activităţi. Succesul în activitatea respectivă presupune pe lângă aptitudini, un set de cunoştinţe dobândite printr-o rută educaţională.
1. Aptitudini cognitive
2. Aptitudini psihomotorii
* Dexteritate manuală
* Dexteritatea degetelor
* Viteza ajustării răspunsului în funcţie de stimul
* Viteza mişcării mâinii, a încheieturilor şi a degetelor
3. Aptitudini senzoriale
* Acuitate auditivă
* Acuitate vizuală apropiată
* Claritate în vorbire
4. Aptitudini fizice
* Rezistenţă fizică

Alte caracteristici
Cele mai importante caracteristici, altele decât cunoştinţe, deprinderi şi abilităţi (Knowledge, skiils, abilities -KSA) sunt: interesele, surse ale satisfacţiei profesionale şi caracteristicile de personalitate.
1. Interese
Primele trei tipuri de interese în ordinea relevanţei sunt:
Î I C (întreprinzător, investigativ, convenţional)
2. Surse ale satisfactiei profesionale
* Independenţa în muncă
* Realizare persoanlă
* Recunoaştere
* Munca în echipă
* Supervizare
* Condiţii de muncă
3. Caracteristici de personalitate
* Practicantul unei astfel de ocupaţii ar trebui să fie o persoană orientată spre acţiune, conştiincioasă şi serioasă, riguroasă în realizarea sarcinilor. Capabilă să efectueze timp îndelungat acelaşi tip de sarcini, cu un bun echilibru emoţional.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de post specialist servere Daniela Radu Daniela Radu Buna, Am si eu o MARE rugaminte: ma poate ajuta cineva cu un model de fisa de post pentru un Specialoist Servere? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Fisa post janina drula janina drula As dori un model de fisa postului ptr un jurist -functionar public cu atributii privind achizitiile publice.Multumesc (vezi toată discuția)
Fisa post - manager general annemona2000 annemona2000 Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu o fisa de post Manager General? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)