avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Conducere autovehicul cu CI expirat/depus pentru inoire
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Conducere autovehicul cu CI expirat/depus pentru inoire

Buna ziua.
Cartea de identitate a expirat de curant si trebuie sa fac un drum in alt oras sa il reinnoiesc. Permisul de conducere este valabil.

Se poate conduce un autovehicul cu un substitut al CI? De exemplu: pasaport sau certificat de nastere?

Daca se poate puteti sa-mi dati si un articol pentru ca nu am reusit sa gasesc nimic legat de acest aspect.

Care ar fi amenda daca un politist m-ar opri?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:55, 7 Septembrie 2011

Nu pot sa va dau un text de lege care sa imi sustina afirmatia, insa parerea mea este ca pasaportul fiind act cu poza, clar il puteti prezenta pentru identificare.

Certificatul de nastere nu va poate fi de folos, nici nu are rost sa il purtati cu dvs.
In momentul in care depuneti actele pentru eliberarea unei noi carti de identitate, cereti functionarului o dovada scrisa. Puteti prezenta aceasta dovada in cazul in care sunteti oprit de politie, eventual sa aveti si pasaportul la Dvs. si nu veti avea probleme.
Va multumesc.

Insa stiti cum e Politia romana...daca nu poti dovedi cu un act normativ ca ai dreptate...ei au dreptate din start.
In categoria acte de identitate intra:
- cartea de identitate
- paşaportul simplu sau cel diplomatic ori de serviciu
- cartea de identitate provizorie
- buletin de identitate (tipul acela vechi)
- titlul de călătorie.

Toate acestea sunt documente cu fotografie.

Nu aveti nevoie de niciun text de lege ca sa va dovediti identitatea daca prezentati pasaportul oricarui politist, oricat de... ingradit ar fi el :)
Va multumesc. Am discutat si la politie iar raspunsul lor 'sec' a fost: DA.
I-am solicitat prea mult probabil cu o intrebare de 30 secunde.

Alte discuții în legătură

Dovedirea cetateniei EmiB EmiB Buna ziua, am si eu o scurta întrebare . Pe lângă pasaport, in care e precizare clar cetatenia posesorului, exista vreun alt act oficial care sa precizeze ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut ioana2102 ioana2102 Buna! Am pierdut certificatul de nastere, cartea de identitate mi-a expirat, in schimb am pasaportul valabil (pasaport temporat) si am o copie legalizata a ... (vezi toată discuția)
Mi-au furat toate actele, n-am nici certificat de nastere. cum pot obtine certificatul de nastere? oandrei888 oandrei888 Sunt cetatean roman stabilit in Ungaria, deci figurez cu domiciliu acolo, dar n-am alta cetatenie in afara de cea Romana. As dori sa obtin certificatul de ... (vezi toată discuția)