avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... remuneratia comitetului executiv si a angajatilor unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

remuneratia comitetului executiv si a angajatilor unei asociatii de proprietari

cum se remunereaza presedintele si comitetul executiv, administratorul si restul angajatilor?
au contracte de munca sau conventie?cum mai este la lege acum?care este mai avantajos?salariu minim pe economie??

multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:41, 7 Septembrie 2011
Art 32 din L nr 230/2007 Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat,conform hotararii adunarii genarale a proprietarilor,la data data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli
Art 33 (2) Cenzorul sau cenzorii alesi ai asociatiei de proprietari pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat,conform hotararii adunarii generale a proprietarilor,la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli
Functiile alese, respectiv presedinte, cenzor din comisia de cenzori, alte functii, se indemnizeaza pe baza unui contract de mandat pentru care se platesc aceleasi contributii la stat ca si pentru contractele munca, mai putin somaj.

Functiile "angajate" , administrator, ingrijitori, se salarizeaza pe baza de CIM cu timp partial de lucru.

Ambele categorii de functii se declara la fisc pe decl.112.

Pentru cenzor angajat din exteriorul asociatiei (deoarece nu s-a gasit nimeni din asociatie pentru o asemenea ocupatie) se intocmeste contract civil. Persoana in cauza trebuie sa fie atestata CECCAR. Nu se plateste catre stat nimic, se achita costul lucrarii lunare strict catre cenzor pe factura emisa.

Pentru anumite activitati care se desfasoara intamplator si nepermanent (curatatul si sapatul gradinii, curatenie anuala in spatiile comune, vopsitorie etc se pot intocmi conventii de prestari servicii pentru care se retine impozitul la sursa si se plateste CAS, somaj si impozit pe aceeasi decl.112 care se emite in luna respectiva pentru CIM si contractele de mandat.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
elga50, moderator
asta stiam si eu!am citit si recitit legea.

problema pe care am ridicat-o este din cauza k s-au marit cheltuielile comune pe cota-parte indiviza si din cauza salariilor din asociatie; mi s-a spus k din cauza k acum toti sunt angajati cu CIM si se platesc toate darile la stat!asa li s-a spus de la primarie?!

intrebareeste:: numai cu CIM se pot angaja?adica cu carte de munca?
nu mai exista nici o alta forma conventie sau stiu eu cum ii mai spune mai ieftina???in litera legii bineinteles???

multumesc
si salariul nu poate fi mai mic decat salariu minim pe economie?670ron?
Angajarea se face doar cu CIM, nu exista alta varianta, tocmai de aia e angajare.
Salariul poate fi oricat pentru ca puteti face CIM pe timp partial.

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari - contracte munca elenamarta elenamarta Avem in asociatia de proprietari, ca salariati: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu. 1. Conform Codului Muncii actual, care din aceste ... (vezi toată discuția)
Contributii 2012 alimik alimik Ce contributii sociale se calculeaza si se retin pentru drepturile lunare (regulate) cuvenite administratorului ,cenzorului si femeii de serviciu , unei ... (vezi toată discuția)
Alternativa salariala optima pentru asoc . propr cornelusha cornelusha Buna seara , spuneti-mi va rog , cum e mai bine pentru A.P. sa fie incadrati :adminul. presul si cenzorul ? Cu contract indiv. de munca,contract de mandat sau ... (vezi toată discuția)