avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale certificat de urbanism
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

certificat de urbanism

buna.am si eu o intrebare.in luna martie am inchiriat un garaj,la imobilul unui bloc,amenajat ca si spatiu comercial(wv,chiuveta,apa,contor apa,lumina,etc).in momentul in care am infiintat firma am intrebat daca garajul se poate folosii ca si spatiu comercial pt magazin alimentar.mi sa spus ca DA.si atunci am inceput restul demersurilor.in urma unui control de la primarie,mi sa cerut certificatul de urbanim,despre care nu stiam ca trebuie asa ceva..credeam ca exista.ce sanse sunt sa il primesc?este garaj sub bloc,amenajat corespunzator.problema este:cand am deschis magazinul si cand am infiintat firma,mi sa spus ca se poate.care totusi au fost niste costuri..ca sa inchiriezi un alt spatiu,este extrem de piperat..ce solutie exista?ce se poate face?cine iti mai da banii inapoi in cazul in care trebuie sa inchizi magazinul pt ca nu iti poti permite sa inchiriezi un spatiu cu 300-500 euro?ca totusi ti-ai facut rate la banci si etc..ce solutie exista pt rezolvarea problemei?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 18:33, 8 Septembrie 2011
Daca spatiul respectiv avea functiunea de garaj, prin transformarea acestuia in spatiu comercial i s-a schimbat destinatia.
Potrivt art. 3/1 lit. "a" din Legea 50/1991, o astfel de operatie necesita Autorizatie de construire, care se emite dupa obtinerea, in prealabil, a unui Certificat de urbanism, care presupune, printre altele, si obtinerea cordului vecinilor.
In intelesul art. 3/1 lit. "a" mentionat mai sus, este necesara emiterea unei autorizatii de construire "numai în situatia în care pentru realizarea schimbarii de destinatie a spatiilor sunt necesare lucrari de constructii pentru care legea prevede emiterea autorizatiei de construire".
Reglementarea celor precizate anterior este detaliata si de prevederile art. 18/3 din HG 839/2009, pentru aprobarea normelor de punere in aplicare a prevederilor Legii 50/1991.
Pentru aprofundarea temei va recomand sa cititi prevederile celor 2 acte normative de mai sus.
pai proprietarul garajului,si-a facut spatiul inainte sa il inchiriez eu..iar in CF-ul spatiului,scrie garaj.nu e nevoie de construire de nimik.ca are toate utilitatile..ideea e ca ar fi ceva sanse sa imi aprobe certificatu de urbanism daca e garaj sub bloc,cu acordul vecinilor si cele necesare?doar asta e problema ca in cf scrie garaj,si nu spatiu comercial.multumesc
Dvs. de unde credeti ca am putea sti ce trasnformari ati facut, daca acestea sunt sau nu de natura lucrarilor care impun AC si care ar putea fi atitudinea autoritatilor? Incercati!
A propos, daca nu ati construit nimic, in intelesul prevederilor legii 50/1991, ce doriti sa faceti cu CU, cine vi l-a cerut?
Si, inca ceva, Certificatul de urbanism nu se aproba, acesta se emite ca urmare a unei cerei, insotita de documentatia aferenta, pe care trebuie sa o adresati primariei.
CU,mi l-a cerut un control de la primarie.si totodata mi-l cere tot de la primarie,pentru autorizaria de functionare.dar problema este ca inainte sa inchiriez garajul,la infiintarea firmei,am inteles ca nu conteaza ca este garaj,se poate lucra.iar acum aud ca de fapt este sedinta facuta de consiliul local,care nu ar m-ai emite CU pt garaje.as vrea sa stiu daca se poate rezolva cumva,sau cat as mai putea sta in acest spatiu.multumesc
Puteti afla numai de la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la deschidere magazin. andyn67 andyn67 Buna ziua.Am inchiriat un spatiu pentru deschiderea unui magazin de piese auto, am facut toate actele necesare cerute de la primarie pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie garaj in apartament BELLINDAX76 BELLINDAX76 Am cumparat anul trecut un garaj si as dori sa i-i schimb destinatia in apartament deoarece locuiesc in el.Ce pasi ar trebui sa urmez? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Bună , sunt proprietarul unui imobil situat la parterul unui ... adryflory adryflory Bună , Sunt proprietarul unui imobil situat la parterul unui bloc, cu o suprafață de 40 mp. Imobilul a fost achizitionat in urma cu 10 ani, dar cu ... (vezi toată discuția)