avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

In urma divortului, nu am avut bani sa introduc actiunea de partaj a bunurilor: 1 apartament (achizitionat dupa casatorie)
o scurta prezentare a situatiei inainte de divort:
1) 1992- casatorie (am locuit in casa data de parintii sotului, prin donatie....casa fiind la "rosu"-restul imbunatatirilor,fiind facute de noi);
2)1995-neintelegandu-ne cu socrii, ne-am cumparat apartament
3)2003-soacra decedeaza (socrul pleaca din tara ptr un an, la fiica dansului....)
.....in toata aceasta perioada am facut imbunatatiri si la casa
4)2007-achizitionarea unui credit bancar (in valoare de 10.000 de euro, dar luati in franci elvetieni#-o)ptr. renovarea casei de la tara dar si a apartamentului
5)situatia intre noi(sotii)se inrautateste
6)2009-introduc divortul....si in prezenta politiei
7)parasesc apartamentul(impreuna cu copilul), luandu-mi chirie
......situatia dupa divort
1)impreuna cu copilul(15 ani)stau in chirie intr-o garsoniera, si-acum
2)fiind coplatitor, mi s-a pus poprire pe salariu, mai mult ca lui(30%, din salariu,aproximativ 500 lei, ptr imrumutul bancar...deoarece el plateste si pensie alimentara)
3)nu a mai platit nimic la apartament(cu toate ca el locuieste acolo)si-asa mi s-a mai pus tot mie o poprire, pe ceea ce n-a platit el (impozite, taxe)din 2009 pana-n prezent....(eu, fiind cadru didactic)
4)nu-mi raman nici 400 de lei(din care sa platesc :300 de lei chirie+utilitati+copil...:((copilul,si-a amanetat lantul de aur, primit cand a implinit 10 ani, ca sa-si cumpere de scoala)
5)el poate sa stea in casa de la tara...are tot ce-i trebuie...e la 6 km distanta de locul lui de munca si-are mijloace de transport in comun, dar nu vrea...de copil nu-i pasa
6)n-am bani sa introduc actiune de partaj si oricum nu stiu ce s-ar alege daca l-am vinde

deci:
-ce as putea sa fac?

Situatia a devenit insuportabila...pur si simplu, nu mai pot.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:51, 7 Septembrie 2011
Cel mai bine ar fi sa faceti partajul sa cereti apartamentul, puteti face cerere de ajutor public judiciar, daca nu va permiteti costurile
Daca mai aveti rabdare, creditorul prin executor va executa silit apartamentul sau casa, isi retine sumele datorate, restul vi-l impartiti cu fostul sot si cu o parte din banii obtinuti, faceti partajul la bunul ramas.
Daca nu va e departe casa la tara, puteti locui dvs in ea
1) executorul a dispus popriri, pe salariile amandurora;creditul nu a fost cu ipoteca(este un credit de nevoi personale);
2)casa de la tara, este a lui...data de parinti, prin donatie(si daca ar fi posibi, n-as putea sta...copilul, ar trebui sa faca naveta la liceu, in oras ...+ eu naveta...costurile s-ar ridica la costul chiriei de-acum)

Va multumesc oricum, pentru sfaturi !
Am crezut ca v-au donat casa amandurora :(
Chiar daca nu a fost cu ipoteca, daca cititi contractul de credit o sa vedeti ca raspundeti cu bunurile si veniturile pt acel credit, executorul pt a recupera datoria, poate executa si bunuri, nu numai venituri. Mai e o problema, daca ziceti ca nu plateste nimic pt ap, asociatia va va actiona in judecata si se poate ajunge si de la acele datorii la executare silita.
Puteti cere reintegrarea in locuinta (in ap) in instanta, nu stiu daca veti avea castig si daca il veti suporta pe fostul sot. Pe el, nu cred ca il puteti obliga ( nici in instanta ) sa paraseasca ap si sa se mute in bunul propriu.
:sorry:
-executorul, poate reveni asupra hotararii de recuperare a datoriei, doar din salarii si sa treaca si la executarea bunurilor??????:(si daca s-ar intampla, fereasc-ma Sfantul, asta...ar trebui sa fiu anuntata, cand se trece la demararea acestei actiuni, nu?)
-eu, am plecat din ap., datorita faptului ca a incercat sa ma omoare...clar n-as mai putea sta cu el sub acelasi acoperis, niciun minut;
-ptr faptul ca nu are conditii minime de trai copilul, nu este nimic care sa reglementeze acest lucru???...si el poate sta in bunuri cumparate/ renovate in comun?
Privind executarea silita a imobilului, se poate intampla, nu e obligatoriu. Veti fi anuntata.
Daca vb de conditii minime de trai, se poate vb si de o reincredintare daca nu aveti posibilitatea de a-l creste.
Pentru ca exista un imobil comun, pt ca nu puteti convietui cu fostul in aceeasi proprietate, veti fi indrumata sa faceti partaj.
Daca ati fi locuit acolo si ati fi fost inca soti, se putea vb de o evacuare a sotului turbulent.. acum sunteti 2 coproprietari cu dreptul egale asupra unui imobil, iar cand cei 2 nu se inteleg in privinta vanzarii lui sau a exploatarii sau a impartirii in natura, trebuie sa iasa din indiviziune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paradox... darmilla darmilla Buna seara! Nu mai intrasem cam demulticel pe-aici si, se pare, ca am iarasi nevoie de sfaturile si ajutorul dumneavoastra...:( Voi ... (vezi toată discuția)
Va rog, sa-mi dati un sfat ! darmilla darmilla Buna seara! Sunt divortata de sotul meu, de un an.Impreuna am dobandit un apartament proprietate personala. In 2007, am facut un imprumut de 10mii ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - divort Emil27 Emil27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)