Buna ziua. As dori sa ma lamuriti daca se poate in privinta executarii silite a unui imobil. Pe 28 septembrie se fac 6 luni de cand creditorul si executorul nu au mai facut nici un demers in privinta executarii. Executorul mai poate emite acum publicatia de vanzare la licitatie a imobilului si daca da - mai este ea valabila avand in vedere ca, confom art.504, 'termenul pentru vanzare nu va fi mai scurt de 30 zile'? Multumesc.
Art.389 alin.1 din C.pr.civ : " Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei."
Daca executorul continua executarea, desi a intervenit perimarea, debitorul paote invoca perimarea pe calea contestatiei la executare, in termen de 15 zile de la data indicata la art. 401 C.proc. civ.
Perimarea executarii silite ,potrivit art 389alin (1) Codul de procedura civila "Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executarea ,fara sa fi urmat alte acte de urmarire ,executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei"
Perimarea executarii silite este supusa conditiilor generale prevazute de art 248-254 Codul de procedura civila
Legea nu se refera in mod expres la ultimul act de executare indeplinit in cursul urmaririi
Sanctiunea perimarii se aplica doar daca procedura excutionala a ramas in nelucrare din vina creditorului
Perimarea conform doctrinei,nu se rasfrange asupra dreptului creditorului de a solicita executarea silita,atata timp cat acesta nu s-a prescris,intrucat eventuala sanctiune afecteaza numai actele de urmarire silita,respectiv dreptul de solicita executarea silita nu se stinge ca urmare a constatarii perimarii
Da, pana pe 28.09.2011 executorul poate emite publicatia de vanzare si fiind un act de executare aceasta inseamna ca de la emitere curge un nou termen de perimare. Daca exista si executare silita prin poprire, pornita in aceeasi cauza, executarea nu se perima, indiferent cat trece de la ultimul act de executare mobiliara sau imobiliara.
Cerere de executare
anna2000
In cadrul contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii.
In aceeasi zi, creditorul depune la executor o noua cerere de executare. Executorul emite o ... (vezi toată discuția)