de ce dureaza foarte mult modificarea, sau eliberarea unui nou titlu de proprietate datorita unei greseli de scriere (In loc de Gheorghe e scris Ghiorghe). Cei de la primarie miau spus k poate dura si 2 ani. Bunicul meu este in varsta am avut grija d el si acum vrea sa imi vanda prin act de vanzare cumparare tot ce are (casa si teren), am facut cadastrul tot insa problema titlu de proprietate are acea greseala si nu pot continua ce am inceput pana la modificarea titlului. Este normal sa dureze aproximativ 2 ani, in conditiile in care dupa un an poate sa moara si nu ma aleg cu nimic, dupa ce am avut grija de el aproximativ 4 ani.
Incercati sa faceti actul de vanzare-cumparare cu ajutorul unei declaratii de notorietate, prin care 2 cunoscuti sa ateste ca Andreescu Gheorghe este una si aceeasi persoane cu Andreescu Ghiorghe.
Sau solicitati o adeverinta in acest sens de la primarie.
Greseala materiala din Titlul de proprietate se remediaza la cererea persoanei interesate completind un formular la Primarie. Trebuie depus originalul Titltului de proprietate, precum si actele doveditoare in legatura cu numele real al persoanei in cauza : actele se inainteaza Comisiei judetene de catre comisia locala si urmeaza rectificarea Titlului.Din cite stiu , de obicei se asteapta ca mai multe asemenea cereri sa se adune si abia apoi de trimit organului judetean.Nu are de ce sa dureze atita din moment ce nu este vorba de modificarea Titlului ci de indreptarea unei greseli materiale.Oricum puteti redacta un antecontract de vinzare cumparare pina la rezolvarea problemei,de asemenea puteti fi beneficiarul unui testament ( daca bunicul nu are succesibili rezervatari).