avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in urma desfiintarii postului...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in urma desfiintarii postului...

Buna ziua, am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema: conform vechiului CCM , angajatul avea dreptul sa presteze doar 4 ore de munca in perioada preavizului . Se mai mentine aceasta reglementare in prezent ?
Cel mai recent răspuns: madadogaru , utilizator 16:53, 7 Septembrie 2011
Multumesc, ma ajutati cu un link?
Multumesc pentru raspuns...de unde ar trebui sa deduc care este CCM aplicabil unitatii ? Trebuia sa ne fie adus la cunostinta in momentul angajarii , este mentionat undeva in CIM. ..?
Sau el este de referinta pt toate societatile si trebuie aplicat ?
Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate trebuie sa fie in firma impreuna cu Regulamentul intern, la resurse umane sau la juridic, depinde de organizare si trebuie sa fie conceput cel putin la nivelul Contractului Colectiv de Munca la nivel national.
madadogaru a scris:

Multumesc pentru raspuns...de unde ar trebui sa deduc care este CCM aplicabil unitatii ? Trebuia sa ne fie adus la cunostinta in momentul angajarii , este mentionat undeva in CIM. ..?
Sau el este de referinta pt toate societatile si trebuie aplicat ?

Daca ne spuneti care este obiectul de activitate al angajatorului va putem spune care este ccm la nivel de ramura de activitate aplicabil angajatorului ...

Referitor la timpul de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere , acesta este cel mentionat in c.i.m., daca nu exista alte dispozitii contrare la nivel de unitate.

Obiectul de activitate al angajatorului este cel de Turism/Servicii .

Alte discuții în legătură

Preaviz midadu midadu In situatia in care am primit preaviz pentru incetarea activitatii din initiativa angajatorului (restrangerea activitatii) cate ore trebuie sa vin la serviciu ... (vezi toată discuția)
Timp liber mitubisi75 mitubisi75 la 16 ore lucrate la tura care este timpul de odihna legal? (vezi toată discuția)
Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)