in urma cu cateva zile mi-a fost retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua. Ce si cum s-a intamplat: ma aflam pe un DN circulat, 2 benzi pe sens, exact intr-o zona de preselectare a benzilor, pe un scuar cu linii diagonale, primul in apropierea unei intersectii cu un drum secundar; in dreapta mea, un camion si un autoturism - pe care l-am depasit - fara sa vad ca in dreapta stationa un logan de politie. Dupa ce am depasit autoturismul am ramas pe banda din dreapta, iar la 1,5-2km am fost prins din urma de masina politiei, cu sirena aprinsa; am tras pe dreapta, mi s-a comunicat contraventia si urmarile, etc;
am refuzat sa semnez pv-ul, 30z permis retinut + 200 ron amenda; la obiectii am trecut ca cele doua vehicule au franat brusc si, pentru a evita producerea unui accident, am tras de volan in partea stanga, manevra fiind in afara oricarui pericol; politistul nu are martori, nu are nici proba video, mascat fiind si el de respectivul camion la momentul depasirii mele; in schimb, eu am fost cu cineva in masina care poate depune marturie in favoarea mea;
se poate depune contestatie chiar daca nu am primit pv-ul acasa (inca) ? daca da, ce sanse as avea ? nu-mi spuneti ca da, ei au dreptate, bla bla, pentru ca in cazul de fata a fost vorba de rautate si, probabil, de norma de permise retinute per zi; sa se ia dupa mine pentru o chestie de genul asta mi se pare cam mult ... si nu, nu ma consider deloc vinovat atata vreme cat banda pe care m-am incadrat era libera !
Nu mai e nimic de comentat. M-am dus la SEIP la serviciul permise auto m-au trimis la IPJ, biroul de permise si taloane retinute, cica nou infiintat acolo. Ma prezint frumos cu dovada, buletin si certificat de grefa, se uita cand a fost retinut si cica.. a, pai trebuia sa stiti ca sta 20 de zile unde a fost retinut. "Ori reveniti la noi peste vreo saptamana, doua, ori va duceti frumos si-l ridicati de la ipj respectiv in orice zi"... Caz in care luni mai fac un drum, de data asta cu trenul, pentru ca dovada expira maine seara si se pare ca nu se poate prelungi.
Azi 17.06.2009, am facut imprudenta de a ,,strivii,, linia continua, drept multumire ma alese-i cu 4x60 puncte amenda,insa in 48 ore raman 120RON si cu permisul in aer pe 30 zile......insa nu ma oftic asta e....necazul e altu...cu putzoii de gabori, care se dau smardoi, ca cei mai in etate sunt trecuti prin fel de fel de faze si sunt intradevar de tot respectul si intelegatori. Iata faza, cobori o panta, iar drumul e marcat cu o linie continua, vizibilitate 100 %, in fata un camion romanesc marca ROMAN DIESEL ......ce era de facut ?,am facut-o de oaie. Sa nu faceti k mine-GRABA STRICA-Feritiva de militienii tineri