avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu nu poate avea cruce de marmura din cauza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu nu poate avea cruce de marmura din cauza birocratiei

Buna ziua,

Tatal meu a murit cu un an si jumate in urma.Suntem 4 frati si mama. Nu s-a facut succesiunea. In sfarsit am reusit sa strangem bani pentru a putea sa-i facem o cruce de marmura(gen monument unde sa fie pusa poza lui si a mamei). Cei de la cimitir ne-au cerut o tona de documente. Daca in actele de loc de veci e trecut tata, mama si fratele mai mare, ne putem apuca de treaba avand in vedere ca fratele si mama sunt in viata? Poate vor sa-si faca crucea din timpul vietii? care e problema? Varianta propusa de un notar a fost sa facem o hartie prin care noi toti copii lasam totul mamei...si in conditiile astea se poate. Mama e senila...doamne fereste...poate sa vanda casa sa ne lase pe drumuri. Nu vad legatura intre a da acea declaratie la notar ca lasam mamei si crucea tatalui pe care vrem sa o facem. Macar atat putem face pentru el ca ne-a crescut , ne-a facut mari si ca suntem sanatosi. Cum si ce ne sfatuiti sa facem?
Avem act de concesiune pe perioada nelimitata a locului unde e tata inmormantat la cimitir. Pe acest act apare tata care e mort, mama care e in viata si fratele mai mare care e si el in viata.Ce succesiune sau dezbatere sa facem daca nu e act de proprietate?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
Gabriela Mitroi, Manager de securitate
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:30, 8 Septembrie 2011
Trebuie sa aflati / vedeti ce scrie Regulamentul de organizare şi funcţionare a cimitirului din localitatea dvs.
In Regulamentul unui mare municipiu din tara exista aceste prevederi:

Art.48. Beneficiarii concesiunii locurilor de mormânt pe 25 de ani pot executa, în limitele suprafeţelor deţinute, lucrări de construcţii, după cum urmează:
a) lucrări supraterane: însemne, borduri sau împrejmuiri, monumente,
cavouri, construcţii şi amenajări funerare speciale ( lespezi, obeliscuri şi alte lucrări de artă plastică );
[...]

În cimitirul municipal, toate lucrările se vor putea executa numai în baza avizului eliberat de şeful Serviciului Public de Administrare a Cimitirului Municipal Sibiu cu plata taxelor legale.
Executarea lucrărilor fără avizul legal, care trebuie să se găsească la punctul de lucru se sancţionează conform Legii nr. 50/1991.

Art.49. Pentru lucrările de artă plastică ce urmează a se construi în cimitir se va obţine şi avizul serviciului de urbanism din cadrul Primăriei Municipiului [...].

Va multumesc frumos. voi merge la cimitir si voi cere acel regulament. sper sa mi-l dea sa-l vad. ori poate fac asa ca sa ciupeasca ei lucrarea la negru? noi nu vrem asa pentru ca daca fac vreo porcarie si se darama crucea tatalui de ex., nu avem pe cine sa tragem la raspundere.

Inca o data mii de multumiri!
Incercati sa gasiti pe internet Regulamentul, cum l-am gasit si eu pe acesta din care am citat, poate aveti noroc si ajungeti gata informata :)

Daca nu, mergeti la administratorul cimitirului / seful serviciului de care apartine si cereti lista avizelor de care aveti nevoie. Undeva la Primarie trebuie sa fie cineva care poate sa va dea aceste informatii.

Daca nu aveti noroc cu vorba buna, solicitati in scris aceasta lista si cereti numarul de inregistrare al cererii dvs. Astfel totul devine oficial si in mod sigur veti primi un raspuns care sa va ghideze in mod corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire iconaruclaudia iconaruclaudia Parintii mei au divortat cand eu aveam 16ani mama a castigat apartamentul cu 3 camere eu am ramas cu ea .Tata a fost luat la puscarie si nu l-am mai vazut ... (vezi toată discuția)
Succesiunea bunurilor dupa moartea unuia dintre parinti 1234566 1234566 buna ziua, am si eu o intrebare tatal meu a decedat pe data de 16-09-2010 acum eu cu mama si fratele meu vrem sa facem succesiunea pe partea tatalui meu dar am ... (vezi toată discuția)