avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea bunurilor dupa moartea unuia dintre parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea bunurilor dupa moartea unuia dintre parinti

buna ziua, am si eu o intrebare tatal meu a decedat pe data de 16-09-2010 acum eu cu mama si fratele meu vrem sa facem succesiunea pe partea tatalui meu dar am o nedumerire nu se poate face si pe partea mamei acum ca este in viata sau trebuie sa asteptam decesul apoi sa facem succesiunea si pe partea ei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:02, 7 Noiembrie 2010
succesiunea se deschide prin moarte, deci va trebui sa asteptati sa moara.. saraca
sau puteti dezbate succesiunea dupa ambii parinti, dupa decesul mamei
Succesiunea se deschide prin moarte. Deci pe partea mamei nu se poate discuta. Mama poate să transmită dreptul ei de proprietate printr-un act translativ de genul vânzare, donație, întreținere.
Nu se poate imparti averea unei persoane atat timp cat aceasta este in viata,
ci numai dupa decesul acesteia.
nu astept sa moara mama nu asta era intrebarea,ati inteles gresit dar ma gandeam ca platind acum ptr partea tatei daca se poate face ceva si pe partea mamei mele multumesc
Dupa tatal dvs trebuie sa faceti actiune de partaj, iar mama
fiind in viata va poate face acte de vanzare sau donatie, etc.
Trebuie sa intelegeti ca partajul se face doar dupa ce a decedat un om,iar mama fiind in viata nu puteti face partaj, insa mama dvs poate face o vanzare, o donatie sau orice alt act pe care orice persoana in viata il poate face.

Alte discuții în legătură

Moștenirea după re-casatorie Cristina Resut Cristina Resut Bună seara, Sunt o fiica îngrijorată....tatăl meu s-a stins acum câteva luni, iar mama cred ca s-a recăsătorit. Am motive sa nu o confrunt ... (vezi toată discuția)
O mama divortata de 25 de ani vrea sa imparta celor doi fii ... anonim_71 anonim_71 Caz.O mama divortata de 25 de ani,in varsta de 70 ani,tatal decedat in 2011, vrea sa imparta celor doi fii mostenitori,majori,o curte de 1200 mp la tara, pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire Sorenica Sorenica Buna ziua! Exista următoarea situatie: mama decedata , tata în viata, 3 surori. Tata si mama proprietarii unui apartament. Cat este tatăl în viata , copiii ... (vezi toată discuția)