avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea bunurilor dupa moartea unuia dintre parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea bunurilor dupa moartea unuia dintre parinti

buna ziua, am si eu o intrebare tatal meu a decedat pe data de 16-09-2010 acum eu cu mama si fratele meu vrem sa facem succesiunea pe partea tatalui meu dar am o nedumerire nu se poate face si pe partea mamei acum ca este in viata sau trebuie sa asteptam decesul apoi sa facem succesiunea si pe partea ei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:02, 7 Noiembrie 2010
Daniel Coman a scris:

Trebuie sa intelegeti ca partajul se face doar dupa ce a decedat un om,


Aoleuuu! #-o #-o #-o

Partajul se poate face intre doi sau mai multi oameni foarte vii care se-ntampla sa fie COproprietari, COindivizari, COdevalmasi. (sa aiba ceva in COmun).

Daca cumpar un mar impreuna cu vecinul nu trebuie sa asteptem sa murim ca sa putem sa-l dam in doua astfel incat sa manance fiecare jumatatea lui de mar.

Incercati sa mai si ganditi atunci cand scrieti!

Se poate dezbate mostenirea mortului (tata) si apoi se poate face un PARTAJ intre mostenitorii mortului (inclusiv mama) asupra a ceea veti AVEA in comun.

Nu se poate mosteni ceea ce are un om care n-a murit inca (mama, in speta). Dar, daca urmare a mostenirii dupa tata deveniti coindivizari cu mama, asta nu insemna ca nu puteti imparti intre dvs. ceea ce aveti (veti avea) impreuna/in comun cu mama (casa, masina, piscina... tot ce-avea mama dobandit impreuna cu tata).

Ceea ce nu veti putea imparti sunt bunurile proprii ale mamei. Pentru ca nu se poate imparti ceva ce nu e comun. Ea va putea sa dispuna de aceste bunuri proprii cum va crede de cuviinta.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea după re-casatorie Cristina Resut Cristina Resut Bună seara, Sunt o fiica îngrijorată....tatăl meu s-a stins acum câteva luni, iar mama cred ca s-a recăsătorit. Am motive sa nu o confrunt ... (vezi toată discuția)
O mama divortata de 25 de ani vrea sa imparta celor doi fii ... anonim_71 anonim_71 Caz.O mama divortata de 25 de ani,in varsta de 70 ani,tatal decedat in 2011, vrea sa imparta celor doi fii mostenitori,majori,o curte de 1200 mp la tara, pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire Sorenica Sorenica Buna ziua! Exista următoarea situatie: mama decedata , tata în viata, 3 surori. Tata si mama proprietarii unui apartament. Cat este tatăl în viata , copiii ... (vezi toată discuția)