avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezerva succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezerva succesorala

ce este rezerva succesorala de care poate beneficia un mostenitor rezervatar eliminat de la mostenire prin testament?
Rezerva succesorala este o parte a mostenirii pe care legea o prezerva pentru anumite categorii de succesori spre a ii feri de efectele unor liberalitati facute de defunct.Puteti inainta actiune in justitie pentru reductiunea la cotitatea disponibila a testamentului in cazul in care se constata ca va este atinsa rezerva succesorala.
care este termenul de contestatie testament , de la data emiteri si data luari la cunostinta de emitere a test. ?
Termenul in care se poate inainta o actiune in reductiunea liberalitatilor excesive este de 3 ani de la deschiderea succesiunii ( decesul persoanei).In cazul liberalitatilor a caror existenta nu a fost cunoscuta, termenul curge de la data cind reclamantul a cunoscut existenta acestora si caracterul lor excesiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Cine poate ataca in instanta un testament? elenapopescu8 elenapopescu8 Buna ziua ,am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea problema: La tara am o vecina de 82 ani ,sotul i-a murit in ianurie iar ei nu au avut ... (vezi toată discuția)
Atacare in instanta a testamentului notarial de catre mostenitorii rezervatari mihaela34vivi mihaela34vivi Buna seara,imi puteti spune care sunt putinele sanse de a ataca in instanta un testament notarial facut de sot catre sotie,in situatia in care apar mostenitori ... (vezi toată discuția)