avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tariful notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tariful notarial

Am o intrebare in legatura cu normele privind tarifele de onorarii ale notarilor publici aprobate prin Ordinul ministrului de anul acesta! Autentificarea actelor pentru care se percepe onorariu in suma determinata, conform anelei 1 privind grila de onorarii reprezinta suma minima pe care o poate spori notarul cum doreste sau reprezinta suma fixa pe care trebuie de platit! Nu mai inteleg, pe de o parte legea notarilor prevede dreptul ministrului de a aproba onorarii minimale, insa normele cuprinse in ordinul ministrului vorbeste despre sume fixe!
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 17:33, 7 Septembrie 2011
unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa discernem...
eu cred ca legea e baza...
asa ca am intalnit colegi care practica ''minimale'', in conf. cu legea, nu cu ordinul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vînzare imobil! buna ziua va rog ,cine poate sa- mi răspundă: am vindut o locuință,am ... marcelutza marcelutza Buna ziua va rog ,cine poate sa- mi răspundă: am vindut o locuință,am declarat prețul real ,care era mai mic decit cel din grila notariala,dar notarul mi- ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala de venit insresuma insresuma Va rog sa-mi spuneti daca, declaratia notariala a unei persoane fizice cum ca, nu obtine venituri din nicio sursa de venit si nici nu este angajata este ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale succesiune coiciu coiciu ma intereseaza care este grila de aplicare a onorariilor notariale ptr succesiune si in baza carei forme legale (lege, ordonanta, etc) este folosita in acest ... (vezi toată discuția)