avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la serviciu dupa 1 an cf OUG 111/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la serviciu dupa 1 an cf OUG 111/2010

Buna ziua,

Sunt o mama ce a nascut in mai anul acesta. Am optat pentru 1 an de CCC cf OUG 111/2010. Ma intereseaza daca mai pot beneficia pana la varsta de 2 ani a copilului de program redus de 6 ore, cf Codului Muncii? Nu poate sa-mi spuna angajatorul ca am avut de ales si am optat de buna voie pt un an si ca n-am niciun drept sa solicit program redus de 6 ore? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 7 Septembrie 2011
1. Codul Muncii nu reglementeaza asa ceva.

2. O astfel de prevedere exista in CCMN pe anii 2007-2010 la art.17 , insa de la 01.01.2011 nu mai avem CCMN.

3. Posibil sa existe o astfel de prevedere in ccm aplicabil angajatorului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din cic cristinalauraconst cristinalauraconst Buna ziua, am si eu o serie de nelamuriri cu privire la reintoarcerea din CIC: 1) data de reintoarcere este data urmatoare datei de nastere a copilului ( de ... (vezi toată discuția)
Program redus cu 2 ore in conformitate cu art. 17 alin. (1) din ccmun MikaDany MikaDany Am nascut in luna martie 2012 si am solicitat concediu de 1 an pentru cresterea copilului. Dupa revenirea la locul de munca beneficiez de program redus de 6 ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu ingrijire copil lacramioara2012 lacramioara2012 Am nascut in iulie 2010 si din octombrie 2010 sunt in Concediu de ingrijire copil pana in iulie 2012. Lucrez in invatamant, (sunt titular) ca profesor de ... (vezi toată discuția)